Σύσκεψη του Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ: Πλημμυρικά φαινόμενα & χρήση Αρδευτικών Διωρύγων για αποστράγγιση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

291
Goeb Axeloou

Σύσκεψη στα γραφεία του  Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη,  σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος της χρήσης των Αρδευτικών Διωρύγων για την αποστράγγιση.

 Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ Αχελώου Κ.Βήττας και Βλάσης Σφυρής καθώς και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Ευηνοχωρίου και Νεοχωρίου, εκπρόσωποι των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου,Δ.Τζιώλης και Σπύρος Καρβέλης (Αντιδήμαρχος) από τον Φορέα Διαχείρισης ο Φ.Περγαντής, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας καθώς και η Βουλευτής Αιτ/νίας κα.Μαρία Τριανταφύλλου.

Εκφράστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων η αγωνία για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας αλλά και για τα χωράφια τα οποία παρότι ξεκινάει η καλλιεργητική περίοδος εν τούτοις δεν μπορούν να καλλιεργηθούν αποτελώντας ένα ακόμη πλήγμα για τον αγροτικό κόσμο.

Παράλληλα ακούστηκαν ποικίλες και ενδιαφέρουσες προτάσεις και ταυτόχρονα υπήρξε δέσμευση από όλες τις πλευρές να μην μείνει η συζήτηση στην θεωρία και να υλοποιηθούν τα όσα αποφασίστηκαν, τα οποία σχετίζονται με τον καθαρισμό – συντήρηση των διωρύγων, την υλοποίηση έργων στο Δίμηκο και φυσικά την προώθηση στο αρμόδιο Υπουργείο ώριμων μελετών για αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ Αχελώου Βλάσης Σφυρής  ζήτησε από το Γ. Δέδε  (στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία) κονδύλι για τις «πόρτες» μεταξύ Λυσιμαχείας και Τριχωνίδας που βρίσκονται εκτός λειτουργίας δεδομένου οτι αυτές θα απέτρεπαν την υπερχείλιση της Λυσιμαχείας. Βέβαια ο δήμαρχος Αγρινίου έχει διαφορετική άποψη και προτιμά την εκβάθυνση του Δίμηκου, ώστε τα νερά να διοχετεύονται στο Αχελώο.

Τέλος η κ.Τριανταφύλλου δεσμεύτηκε τις επόμενες ημέρες να προωθήσει τις προτάσεις στα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης και να ορίσει συνάντηση αντιπροσωπίας  από την Αιτ/νία με τον κ.Δέδε.

Φωτο – Video: agriniosite.gr