Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου: Παρουσίαση γραμματοσήμων στην συνάντηση μελών

Στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης των μελών της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου (Φ.Ε.Α) στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου έγινε στις 4/11/2019 παρουσίαση με θέμα: ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1940-1944.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Σκαρμούτσος Ιωάννης  πρόεδρος της Φ.Ε.Α. Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης έγινε αναφορά στις εκδόσεις γραμματοσήμων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου και στα χρόνια της κατοχής. Αναλύθηκε το ιστορικό των εκδόσεων και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η κάθε σειρά (ανύψωσης ηθικού, προπαγάνδας κλπ.). Ειδική αναφορά έγινε στα γραμματόσημα της εθνικής αντίστασης που κυκλοφόρησε η διοίκηση του ΕΛ.ΑΣ για την απελευθέρωση του Αγρινίου στις 14/9/1944 από τη Γερμανική κατοχή. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκε από  το προσωπικό αρχείο του κ. Σκαρμούτσου Ιωάννη λογοκριμένη αλληλογραφία Αιτωλοακαρνανίας (εμπορική, προσωπική, στρατιωτική) από ελληνικά – γερμανικά – ιταλικά γραφεία λογοκρισίας του νομού, της ταραγμένης αυτής περιόδου.

Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και έτυχε των ευμενών σχολίων των παρευρισκομένων.

Η Φ.Ε.Α καλεί τα μέλη της και λοιπούς ενδιαφερόμενους για τις 2 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο 3ο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα υπάρξει νέα παρουσίαση θέματος φιλοτελικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *