Και πάλι κίνησα να ΄ρθω Χριστέ μου στην αυλή Σου…» στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Αγρινίου

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει αφιέρωμα με τίτλο «Και πάλι κίνησα να ΄ρθω Χριστέ μου στην αυλή Σου…» την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου). Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφουν η κ. Ευσταθία Γρέντζελου και ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνομιλεί με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, ακουμπώντας μια προσευχή της Παναγιάς στα χέρια των ανθρώπων και ανασύροντας θύμησες που δίνουν απάντηση για ‘κείνο το με μακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του…

Σε αυτή τη γιορτή αγάπης συμμετέχουν το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Α. (υπεύθυνοι χορωδίας : Ευσταθία Γρέντζελου & ορχήστρας : Γιώργος Αθανασόπουλος), η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας (διδασκαλία : Ευσταθία Γρέντζελου, Γιώργος Αθανασόπουλος) και Χορός Ιεροψαλτών (δ/νση Γεώργιος Λιούλιος).

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας καλωσορίζει τραγουδώντας και προσφέρει κεράσματα στη γειτονιά του, ενώ τα παιδιά της χορωδίας, ανάβοντας ένα κερί μας καλούν στο εσωτερικό του Ναού που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σε ατμόσφαιρα κατάνυξης.

Την αφίσα φιλοτέχνησε η εικαστικός : Μαρία Φερεντίνου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *