Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΚΚΕ: Τραγικές ελλείψεις και κενά στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

ΚΚΕ: Τραγικές ελλείψεις και κενά στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

ΗΤομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση της μιλά για τραγικές ελλείψεις και κενά στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα αναφέρεται και στα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας όταν περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», εφαρμόζοντας όπως τονίζουν ” την διαδικασία του «εντέλλεσθε», μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

«Εντέλλεσθε» και αστυνομία από την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη των κενών στα νοσοκομεία, αντί για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.

Οργή προκαλούν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας. Περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν στα σπίτια γιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, για να τους οδηγήσουν σε εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», εφαρμόζοντας την διαδικασία του «εντέλλεσθε», μετά από απόφαση της 6ης ΥΠΕ και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά στα νοσοκομεία του Νομού μας, που αδιαφορεί για τις συνεχείς καταγγελίες και τα αιτήματα της Ένωσης Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και των σωματείων των Νοσοκομείων, που συνεχίζει να αδιαφορεί για την εξουθένωση ιατρών και νοσηλευτών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν μια νέα κοπέλα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο σκοτώθηκε σε τροχαίο γυρίζοντας σπίτι της μετά από συνεχείς εφημερίες.

Αντί να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για να σταματήσουν οι κλινικές και οι εφημερίες να θυμίζουν σκηνικό πολέμου, συνεχίζουν να στέλνουν καθημερινά «εντέλλεσθε», τώρα και με αστυνομία. Συνεχίζουν να εξουθενώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με απανωτές εφημερίες, πολλές φορές και σε διαφορετικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, που υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τις δημόσιες δομές υγείας, που αδειάζει τα νοσοκομεία από προσωπικό και μέσα, ενώ την ίδια ώρα ενισχύει, δίνει «γη και ύδωρ» στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και τους κλινικάρχες.! Είναι η πολιτική που υπερασπίζονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο καθένας «έστρωνε το χαλί» στον επόμενο.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να στελεχώσει το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των δύο Νοσοκομείων, Μεσολογγίου και Αγρινίου. Να σταματήσει η απαράδεκτη διαδικασία του «εντέλλεσθε» για την κάλυψη των κενών.

Τίποτα να μην περιμένει ο λαός μας από σημερινούς και αυριανούς «σωτήρες» και «προστάτες». Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ!

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ