Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΠαρέμβαση Τραπεζιώτη για το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου: Να αφεθούν στην άκρη οι...

Παρέμβαση Τραπεζιώτη για το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου: Να αφεθούν στην άκρη οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις

«Θα αφήσουν κάποτε στην άκρη οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις και αλληλουπονομεύσεις για να υπερασπιστούν ενωμένοι τα συμφέροντα της περιοχής μας και ευρύτερα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας;»

Με παρέμβαση του σχετικά με το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων & Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου θέτει ερωτήματα σχετικά με την απόφαση Κικίλια να μειώσει την πίστωση για το έργο του παλαιού Νοσοκομείο, ζητώντας παράλληλα οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να αφήσουν στην άκρη τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις, προς όφελος της Αιτωλοακαρνανίας.  Ειδικότερα, ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρει:

Το ιστορικό της υπόθεσης

Είναι γνωστό ότι τον Απρίλιο του 2019 ανακοινώθηκε η  υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) για την προώθηση του έργου της αναδιαμόρφωσης τμημάτων των κτιρίων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου (κτίρια Α,Β και Γ) σε χώρο στέγασης του ΕΟΠΠΥ, του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, του Ξενώνα ατόμων με ψυχικές νόσους στο πλαίσιο αποασυλοποίησης και του ΕΚΑΒ αντίστοιχα.

Κατόπιν τούτου και αφού εγκρίθηκε η ανωτέρω Προγραμματική Σύμβαση η ΠΔΕ, ως φορέας υλοποίησης του έργου, ανέλαβε να προωθήσει τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ενταγμένου και με εγκεκριμένη πίστωση 1.000.000 ευρώ (ΣΑΕ 091) στο Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Πλην όμως το έργο αυτό ουδέποτε  δημοπρατήθηκε. Το ερώτημα που ανακύπτει εύλογα  είναι για ποιον λόγο δεν  δημοπρατήθηκε; Νομίζω ότι ο π. Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και η π. Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας κα. Σταρακά οφείλουν να απαντήσουν και να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου.

Σήμερα με την απόφαση Κικίλια

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας με την από 06/11/2019 και με ΓΠ Β3β/73791 Απόφασή του, με θέμα «Ανακατανομή πιστώσεων έργων της ΣΑΕ 091 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019»,  αποφάσισε την μείωση της πίστωσης του ανωτέρω έργου για την αναδιαμόρφωση τμημάτων των κτιρίων Α Β και Γ του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου  κατά το ποσό των 950.000ευρώ ήτοι από 1.000.000 ευρώ σε 50.000 ευρώ.

Το ερώτημα που ανακύπτει

Είναι για ποιο λόγο ο Υπουργός Υγείας μείωσε το ποσόν για το έργο στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου;

Ο κ Κικίλιας οφείλει να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου.

Θα εξασφαλισθεί η πίστωση στο νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 για τη χρηματοδότηση του έργου ώστε επιτέλους, το συντομότερο δυνατόν, να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί;

Να αφεθούν στην άκρη οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις

Τέλος και ανεξάρτητα από τις τυχόν εξηγήσεις, που θα δοθούν,  θα πρέπει όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και οι φορείς της περιοχής μας να αφήσουν στην άκρη τις στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις και αλληλουπονομεύσεις  και ενωμένοι, από κοινού και σε συνεργασία, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής μας και ευρύτερα της Π.Ε. Αιτ/νιας.

Δεν είναι δυνατόν μια τόσο μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα (ο μεγαλύτερος πρώην νομός της χώρας μας) με επτά βουλευτές και με πρόσωπα σε υπουργικές θέσεις σχεδόν πάντα στην εκάστοτε Κυβέρνηση να χάνει συνεχώς δυνάμεις και να βυθίζεται στην υστέρηση και στην υποβάθμιση.

Προς το παρόν η μόνη αντίδραση για το εν λόγω θέμα αντιστοιχεί στον βουλευτή Γ. Βαρεμένο.

Ο Δήμος Αγρινίου, ο νέος Περιφερειάρχης, οι Δημοτικές Παρατάξεις, οι βουλευτές του νομού και όλοι οι φορείς του τόπου μας οφείλουν ενωμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ