Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τα αποτελέσματα των εκλογών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα & Ηλεία

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τα αποτελέσματα των εκλογών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα & Ηλεία

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) με τη χρήση ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος.

Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα, τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και συγκεντρωτικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα μεταδίδονται από την ειδική σελίδα https://ekloges2023.pde.gov.gr/ της Π.Δ.Ε. και μέσω του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Τα αποτελέσματα των κομμάτων συλλέγονται μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών και καταχωρούνται στο «Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικών Εκλογών 2023».

Τα στοιχεία που υπολογίζει και εκδίδει το Πληροφοριακό Σύστημα είναι ψήφοι και ποσοστά κομμάτων ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια.

Σε κάθε ΠΕ έχει διαμορφωθεί αίθουσα Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ενδεχομένως θελήσουν να χρησιμοποιήσουν.

Στις εκλογές αυτές αξιοποιούνται υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ και του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) του Δήμου Πατρέων (1Gbps), οι κρατικές υποδομές νέφους (Gcloud) της Γ.Γ.Π.Σ., το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών και υπάρχει άμεση συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ασφαλή έναντι ηλεκτρονικών επιθέσεων μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος τα αποτελέσμετα των Βουλευτικών εκλογών για ολόκληρη την επικράτεια (αναλυτικά για όλες τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Ενότητες)  παρουσιάζονται και στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών στο εξής link  Εθνικές εκλογές – Μάιος 2023 (ypes.gr), παρέχονται από την SingularLogic και είναι ανεπίσημα. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εν καιρώ από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ