Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιρα22 υδροκλοπές από το 2021 στο Δήμο Αγρινίου -Τι προβλέπεται σύμφωνα με...

22 υδροκλοπές από το 2021 στο Δήμο Αγρινίου -Τι προβλέπεται σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΑ

Μετά και την πρόσφατη  διαπίστωση υδροκλοπής στο Αγρίνιο, η ΔΕΥΑ Αγρινίου ενημερώνει το κοινό για το τι ακριβώς προβλέπεται εάν διαπιστωθεί ύπαρξη παροχής χωρίς υδρόμετρο (υδροκλοπή) η οποία εισέρχεται σε ιδιωτικό χώρο.

Επιπλέον τονίζει ότι η υπηρεσία έχει διαπιστώσει,  από το 2021,  22 περιπτώσεις παραβάσεων του κανονισμού (υδροκλοπές) και  έχει επιβάλλει  τα αντίστοιχα πρόστιμα συνολικής αξίας 9.859,09€.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγρινίου

“Η ΔΕΥΑΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ

Σχετικά με διαπίστωση λειτουργίας παροχής χωρίς υδρόμετρο  η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ ενημερώνει τα εξής:

Όταν διαπιστώνεται κατανάλωση νερού που δεν γίνεται με υδρόμετρο τότε η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές, δηλαδή την Αστυνομία, ώστε να καταγραφεί το συμβάν. Κατόπιν συντάσσονται τα αντίστοιχα έγγραφα βάση των οποίων γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου, όπως προβλέπεται στον κανονισμό ύδρευσης-  αποχέτευσης της ΔΕΥΑΑ. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ο καταναλωτής – παραβάτης  καλείται να καταβάλει το τίμημα της παράβασης.

Η  ΔΕΥΑΑ έχει διαπιστώσει,  από το 2021,  22 περιπτώσεις παραβάσεων του κανονισμού (υδροκλοπές) και  έχει επιβάλλει  τα αντίστοιχα πρόστιμα συνολικής αξίας 9.859,09€.

Η διαπίστωση της τελευταίας παράβασης έγινε από συνεργείο που εκτελούσε τακτικές εργασίες συντήρησης του δικτύου. Ειδικότερα, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου,  συνεργείο της ΔΕΥΑΑ,  κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφοράς,  διαπίστωσε την ύπαρξη δεύτερης παροχής,  χωρίς υδρόμετρο,  η οποία εισέρχονταν σε ιδιωτικό χώρο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι προέβησαν στις προβλεπόμενες ενέργειες, δηλαδή καταγραφή του συμβάντος και στη συνέχεια στην επιβολή του σχετικού προστίμου.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΑ όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και στη συγκεκριμένη, της 8ης Φεβρουαρίου, ενήργησε άμεσα καταγγέλλοντας την  παράβαση στις αρμόδιες Αρχές,  για τις δικές τους ενέργειες,  και επιβάλλοντας  πρόστιμο.”

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ