2η Γιορτή Ελιάς στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 η «2η Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν:

“Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα τόπο όπου εδώ και αιώνες ευδοκιμεί και καλλιεργείται το ευλογημένο δέντρο της ελιάς. Άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία μας, την θρησκεία μας, την παράδοσή μας, η ελιά μας προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της και εξασφαλίζει σε όσους ασχολούνται μαζί της ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες, ως πολύτιμης τροφής, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες ενώ αποτελεί το πρώτο εξαγωγικό αγροτικό προϊόν της χώρας μας και συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική και ευρύτερα στην εθνική μας οικονομία.

Είναι χρέος μας να την τιμήσουμε και να τη γιορτάσουμε εδώ στο δήμο Μεσολογγίου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο παραγωγής ελιάς Καλαμών στη χώρα μας, οργανώνοντας τη 2η γιορτή ελιάς στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού”.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε όλους. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση πάνω στα θέματα της ελιάς από ειδικούς του χώρου ενώ η γιορτή θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα προσφέρεται κρασί και ελιομεζέδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *