Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΚάνει πίσω η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μετά και τις έντονες αντιδράσεις -Στα 232...

Κάνει πίσω η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μετά και τις έντονες αντιδράσεις -Στα 232 ευρώ το “e-pass”

Μειώνεται τελικά το κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων (e-pass) της Γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης” μετά και τις  έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω των μεγάλων αυξήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία στις αρχές του νέου έτους.

Συγκεκριμένα το κόστος για  τους συνδρομητές e-pass -ήτοι για όσους χρησιμοποιούν τη Γέφυρα καθημερινά και ιδίως για πρόσβαση στην εργασία τους- εκτοξεύθηκε από τις αρχές του χρόνου κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και από 242,56 ευρώ το μήνα, πήγε στα 294,90 €.

Μάλιστα κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας που εργάζονται στην Αχαΐα και καθημερινά διέρχονται από τη Γέφυρα, εξέφρασαν πρόσφατα την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή τους, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Όπως σημείωναν, 44 διελεύσεις από τη Γέφυρα (για 22 εργάσιμες μέρες) που κόστιζαν 242,56 ευρώ, από 1/1/23 κοστίζουν 294,90 ευρώ.

Μείωση της τιμής μετά τις έντονες αντιδράσεις

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης” ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως σημείωσε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.

“Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα” σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. “Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη” είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ