Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕκπαίδευση7ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

7ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης το  7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

& έπαινος καλύτερης ιδέας για το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου 

– Θετικές κριτικές για το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μαθητών και 454 ομάδων δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 με την πραγματοποίηση του μεγάλου Τελικού στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.  Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Κηρύσσοντας την έναρξη του Τελικού, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τους μετέχοντες γνήσιους εκφραστές του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «αριστείας». Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο Τελικό.

Τα τρία δημοτικά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας (Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου) μετά την επιτυχία τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 16 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν στον τελικό και εκπροσώπησαν επάξια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατακτώντας σημαντικές θέσεις και επαίνους.

Το  7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα roboteens  και το project «Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων» κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης κατακτώντας την ένατη θέση.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Κατσαδούρου Χριστίνα, Λύρο Κωνσταντίνο, Αντωνίου Βαρβίνα, Μουρούκο Παναγιώτη, Καψάλη Σταυρούλα, Αποστολόπουλο Ευάγγελο και προπονητή τον κ. Φραγκόπουλο Γεώργιο.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με την ομάδα 17th Robo-Kids και το project AIOLOS «Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε…» απέσπασε έπαινο καλύτερης ιδέας που έχει ή/ και θα έχει εφαρμογή στο μέλλον.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους: Αγγέλης Χαρίλαος, Δρούγας Χριστόφορος,  Ευθυμίου Παναγιώτης, Κορδάτου Ευρύκλεια, Μπαζώνη Μαρία και Τσιλιμίγρας Ανδρέας. Τους μαθητές προπόνησαν οι:  Καραχρήστος Χριστόφορος και Ράπτης Δημήτριος  Οι μαθητές κατασκεύασαν κινητή ανεμογεννήτρια με τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως.

Τέλος, το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς με την ομάδα «Το νησί του Αιόλου» που αποτελούνταν από τους μαθητές: Αλεξανδρή Ιωάννα, Βαγενά Φρειδερίκο, Ζησιμόπουλο Αριστείδη, Λαγάκη Οδυσσέα, Λέζι Ειρήνη, Μπεσίρη Θοδωρή και προπονητή τον Πλαστήρα Βασίλειο απέσπασε θετικές κριτικές.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ