9ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ. «Άγιος Αρτέμιος»

9ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος» & παράλληλος Παιδικός Αγώνας 1.000μ

 Κυριακή 14 Απριλίου

Εκκίνηση του αγώνα του 1 χλμ στις 18:00  & του αγώνα των 5 χλμ στις 18:15

Διεξάγεται και φέτος για ένατη χρονιά ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Άγιος Αρτέμιος», 5 χλμ καθώς και ο παράλληλος αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Τον αγώνα διοργανώνει η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου.

Για όλους τους συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα υπάρχουν μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα, νερά, χυμοί, μικρογεύματα και κληρώσεις δώρων για τους μικρούς μαθητές.

Ξενάγηση στο Αστυνομικό Μέγαρο

Παράλληλα, με στόχο και την ενημέρωση για την Αστυνομία και τον ρόλο της ως συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, απ’ τους ίδιους τους αστυνομικούς, θα υπάρχει ξενάγηση των μαθητών που θα συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου. Για τους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στην ξενάγηση θα κληρωθούν και δώρα έκπληξη.

 Πληροφορίες για τους αγώνες:

 • Tα αθλητικά νούμερα θα δοθούν από την Γραμματεία των Αγώνων, που θα λειτουργήσει το Σάββατο 13/4, από 9π.μ. έως 12 π.μ. στα γραφεία της ένωσής στο ισόγειο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. Θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής και την ημέρα του αγώνα, από 4 μ.μ. έως 5 μ.μ. στην γραμματεία που θα υπάρχει στο σημείο εκκίνησης.
 • Για την ολοκλήρωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου των 5km, έχει καθοριστεί χρονικό όριο μιας ώρας. Εάν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.
 • Η συμμετοχή και στους δύο αγώνες είναι δωρεάν.

Αφετηρία – Τερματισμός:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, επί της οδού Κυριαζή.

Περιγραφή διαδρομών

 • Η αγωνιστική διαδρομή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5χλμ, είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινη με αμελητέα υψομετρική διαφορά. Ομοίως ο Αγώνας των παιδιών θα διεξαχθεί σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.
 • Για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5χλμ η διαδρομή ξεκινάει απ’ την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου και κινείται δεξιά προς την υπόγεια γέφυρα της Ε.Ο Αγρινίου Μεσολογγίου. Στην συνέχεια μέσω της οδού Δημάδη φτάνει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη όπου στρίβει αριστερά και ανεβαίνει μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας. Συνεχίζει στην οδό Παπαστράτου μέχρι το τέρμα της και στρίβει αριστερά στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Στην διασταύρωσή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στρίβει ξανά αριστερά και συνεχίζει μέχρι την πλατεία Χατζοπούλου. Συνεχίζει στην οδό Δαγκλή και στην συνέχεια στην οδό Μεσολογγίου. Στην διασταύρωση με την οδό Δημάδη στρίβει δεξιά και ακολουθεί την πορεία κάτω απ’ την υπόγεια γέφυρα της Εθνικής οδού μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο.
 • Για τον παιδικό αγώνα 1.000μ η αφετηρία θα είναι η είσοδος του Αστυνομικού Μεγάρου. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού όπου θα τον ακολουθήσουν μέχρι το ύψος της υπόγειας γέφυρας. Στην συνέχεια θα κινηθούν δεξιά μέχρι την είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου όπου θα τερματίσουν.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού

Θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού στο 2,5ο χλμ. της διαδρομής όπου θα παρέχεται νερό. Επίσης, θα προσφερθεί μικρογεύμα στο σημείο του τερματισμού.

Υγειονομική Κάλυψη

Υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το εύρος των διαδρομών των αγώνων με την παρουσία εθελοντή Ιατρού.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Δικαίωμα Συμμετοχής

 • Δικαίωμα συμμετοχής στον Λαϊκό Αγώνα δρόμου 5χλμ έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα δρόμου 1.000μ έχουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων με έτος γέννησης έως και το 2012.
 • Για την συμμετοχή ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) σε οποιοδήποτε αγώνα, ζητείται υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα.

Κατηγορίες βραβεύσεων για τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5χλμ

 • Γενική Ανδρών: 3 πρώτοι
 • Γενική Γυναικών: 3 πρώτοι
 • 1ος Άνδρας αστυνομικός.
 • 1η Γυναίκα αστυνομικός
 • 1ος Συνταξιούχος αστυνομικός.
 • 1ος Αστυνομικός της Δ.Α. Ακαρνανίας

Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε όλους τους δρομείς και τα παιδιά που θα τερματίσουν.

Εγγραφές

 • Ημερομηνία λήξης εγγραφών: Παρασκευή 12 Απριλίου
 • Περιορισμένες εγγραφές θα γίνονται και την ημέρα των αγώνων στην γραμματεία από 16:00 έως 17:00.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται στο email της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας i.p.a.akarnanias@gmail.com, είτε στην γραμματεία της, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.
 • Γραμματεία Τ.Δ. Ακαρνανίας 26410 22425 ώρες γραφείου

Πρόγραμμα Αγώνων

17:00 – 17:45 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλητών

17:45 Ενημέρωση αθλητών

18:00 Εκκίνηση Παιδικού αγώνα δρόμου 1.000μ

18:15 Εκκίνηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5χλμ

19:30 Απονομές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *