Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΕλλάδαΔυσάρεστα νέα για το λευκό τιγράκι: Ευθανασία πρότειναν οι κτηνίατροι

Δυσάρεστα νέα για το λευκό τιγράκι: Ευθανασία πρότειναν οι κτηνίατροι

Με ευθανασία θα τελειώσει η σύντομη και βασανισμένη ζωή της μικρής Χασίγια.

Το μικρό λευκό τιγράκι που βρέθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

Η μικρή λευκή θηλυκή τίγρης, με τα πελώρια γαλάζια μάτια, που άγνωστοι εγκατέλειψαν παράλυτη σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, όσο και αν συγκίνησε το πανελλήνιο, δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει το στοίχημα για τη ζωή της.

Όλοι την αγάπησαν με την πρώτη ματιά αλλά δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά.

Σύμφωνα λοιπον  με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη επιλογή είναι να γίνει άμεσα ευθανασία.

Στο πόρισμα τους αναφέρουν ότι, η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη, το τιγράκι υποφέρει καθημερινά, με «κάθε του ανάσα».

Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, τονίζει σε ανάρτησή της: 

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι.

Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη, το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ, όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ.

Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μπόκαρης μας είπε: “Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος”.

Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει “χθες”. Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο.

Η πρόταση του κ. Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της, μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια.

Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ, ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους.

Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη, όπως και ο κ. Μπόκαρης μόλις μας επιβεβαίωσε αλλά και ο γιατρός μας στη 12μελή. Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι; Θλιβόμαστε πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο. Άλλου θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας.

Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ