Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑ΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας: Καταγγελία για τα μαθητικά δρομολόγια

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας: Καταγγελία για τα μαθητικά δρομολόγια

«Tα καθυστερημένα αντανακλαστικά του Υπουργείου και η αδράνεια των «υπεύθυνων» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οδήγησαν  εκατοντάδες μαθητές στη Αιτωλοακαρνανία να χάσουν το δικαίωμα της παρακολούθησης των μαθημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

 

Ανακοίνωση – Καταγγελία εξέδωσε η Α΄ ΕΛΜΕ  (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα η Ένωση κάνει λόγο για καθυστερημένα αντανακλαστικά του Υπουργείου και αδράνεια των «υπεύθυνων» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα το σταμάτημα των δρομολογίων που εξυπηρετούσαν μαθητές. Το πρόβλημα αφορά τόσο στα μισθωμένα ταξί όσο και στα μισθωμένα λεωφορεία.

Επίσης στην ανακοίνωση- καταγγελία τονίζεται ότι εκατοντάδες μαθητές στη Αιτωλοακαρνανία έχασαν το δικαίωμα της παρακολούθησης των μαθημάτων στην αρχή της χρονιάς κάνοντας απουσίες παρά τη θέλησή τους. Σε ορισμένα μάλιστα σχολεία, το πρόβλημα αγγίζει και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μαθητική διαρροή αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας:

“Παρά τους συνήθεις εθιμοτυπικής φύσης πανηγυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε όπως και όλα τα μνημονιακά χρόνια με αρκετά προβλήματα. Στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν πολλά προβλήματα με κυριότερο τις 40 κενές θέσεις σήμερα στην Ειδική Αγωγή και στην Γενική Παιδεία.

Όμως την κατάσταση αυτή βιώνουν μόνο οι «τυχεροί» μαθητές που βρίσκονται στα σχολεία. Δυστυχώς, σήμερα υπάρχουν και μαθητές που δεν μπορούν να φτάσουν καν στο σχολείο τους! Τόσο τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του Υπουργείου όσο και η αδράνεια των «υπεύθυνων» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν οδηγήσει στο σταμάτημα των δρομολογίων που εξυπηρετούσαν μαθητές. Το πρόβλημα αφορά τόσο στα μισθωμένα ταξί όσο και στα μισθωμένα λεωφορεία, που συμπληρωματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Εκατοντάδες μαθητές στη Αιτωλοακαρνανία έχασαν το δικαίωμα της παρακολούθησης των μαθημάτων στην αρχή της χρονιάς κάνοντας απουσίες παρά τη θέλησή τους. Σε ορισμένα μάλιστα σχολεία, το πρόβλημα αγγίζει και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μαθητική διαρροή αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα!

Συμπληρωματικά, διαπιστώσαμε με έκπληξη μετά από μια πρώτη παρέμβασή μας, ότι ορισμένοι μάλλον δεν γνωρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις των μαθητών τους οδηγούν και σε πιο απομακρυσμένα σχολεία από αυτά του τόπου κατοικίας τους βάση των ειδικοτήτων που λειτουργούν…

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι σίγουρο ότι όλοι θα σπεύσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιούργησαν αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει διαρκώς εκ των υστέρων και κατόπιν καταγγελιών.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Τα ζητήματα της Παιδείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευαισθησία!”

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ