Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Άδειασμα» Καραγκούνη από επίσημα χείλη - Μαρία Σπυράκη: Ατυχή τα περί...

«Άδειασμα» Καραγκούνη από επίσημα χείλη – Μαρία Σπυράκη: Ατυχή τα περί Πινοσέτ

Δεν άρεσε  στη Νέα Δημοκρατία η πρόσφατη δήλωσή του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κ.Καραγκούνη η οποία αναφερόταν μεταξύ άλλον και στον… Πινοσέτ και έτσι μετά από δύο ημέρες ήρθε το «άδειασμα» από επίσημα χείλη.

Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, «άδειασε» τον Κώστα Καραγκούνη για τα περί «κουμπαρά Πινοσέτ» στο ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις ατυχείς. Προφανώς ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος γι΄αυτό άλλωστε οι σχετικές δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικής εμβέλειας.

Η κ. Σπυράκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό θα αναλυθεί στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώτος πυλώνας είναι δημόσιος και υποχρεωτικός, ο δεύτερος είναι υποχρεωτικός και αφορά έναν προσωπικό κουμπαρά στο ταμείο καθενός ή σε ιδιωτική ασφαλιστική, ο τρίτος πυλώνας είναι προαιρετικός και αναφέρεται στην ιδιωτική ασφάλιση. Το κάνουν χώρες όπως η Νορβηγία και άλλες πολύ προηγμένες χώρες».

Στη συνέχεια της συνέντευξής της στο ραδιόφωνο 88,6 ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και απάντησε ξεκάθαρα: Ήταν ένα από τα πιο ατυχή παραδείγματα που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η αναφορά στον Πινοσέτ από τον Κ. Καραγκούνη.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ