Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑυτοδιοικητικές εκλογές με… άρωμα γυναίκας: Υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας η Ιατρός Σοφία Ανδρίκουλα

Αυτοδιοικητικές εκλογές με… άρωμα γυναίκας: Υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας η Ιατρός Σοφία Ανδρίκουλα

Ανοιχτή επιστολή προς του πολίτες του Δήμου Αμφιλοχίας, εξέδωσε η ιατρός και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα, δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

«Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών» με αισιοδοξία και θέληση για προσφορά στον τόπο συνεχίζει έναν αγώνα, που ξεκίνησε από το 2010, και ελπίζει με τη δύναμη της γνώσης των υποψηφίων μας, την υποστήριξη των φίλων μας και την ένθερμη αποδοχή από πάμπολλους συνδημότες μας, να τον ολοκληρώσει με επιτυχία σε αυτή τη νέα εκλογική αναμέτρηση» αναφέρει η κα. Ανδρίκουλα στην αρχή της επιστολής.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «στασιμότητα σε έργα, που είχαν προγραμματιστεί από πριν, αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν από λάθος χειρισμούς, λάθος επιλογές ή πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως έλλειψη προγραμματισμού νέων πρωτοβουλιών για έργα ανάπτυξης και υποδομών στον Δήμο Αμφιλοχίας».

Για όλα τα παραπάνω, όπως η ίδια τονίζει, «διεκδικούμε για τον συνδυασμό µας τον τίτλο της συγκροτημένης, µε βαθιά αίσθηση καθήκοντος και υπευθυνότητας, ομάδας. Μιας ομάδας, που αποτελείται από στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή, αλλά και από πολλά νέα άτομα που έχουν τη γνώση, την όρεξη για δουλειά και προσφορά».

«Εκλεγόμενη Δήμαρχος, θα προσφέρω στην αυτοδιοίκηση τη διαφορετική ματιά της γυναίκας, που προσεγγίζει τα πράγματα µε ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα, µε νεωτερικό πνεύμα αλλά και σαφή αντίληψη του μέτρου, µε ορμή και δυναμισμό αλλά και πλήρη συναίσθηση ευθύνης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος κάνει εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις µε άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. «Θα αξιοποιήσουμε τα εργαλεία, που δίνει ο Κλεισθένης, κυρίως για τη λειτουργία επιτροπών διαβούλευσης και λαϊκών συνελεύσεων, καθώς πρόκειται για χρήσιμα µμέσα έκφρασης των απόψεων των δημοτών πάνω σε διάφορα θέματα.

Δεν υποστηρίζω το μοντέλο διοίκησης, σύμφωνα µε το οποίο τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν στο Δήμαρχο, όπως γίνεται σήμερα. Ειλικρινά, θα θεωρήσω τον εαυτό µου επιτυχημένη Δήμαρχο αν µμπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εγώ απλώς να συντονίζω τις πρωτοβουλίες και δράσεις των συνεργατών µου, υπηρεσιακών και αιρετών, µμέσα σε ένα προγραμματικό πλαίσιο που έχει τεθεί» τονίζει η υποψήφια Δήμαρχος.

Ποια είναι η υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σοφία Ανρίκουλα

– Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως υπότροφος του Ιδρύματος Λάτση. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο RoyalNationalOrthopaedicHospital του Λονδίνου στην Επανορθωτική Χειρουργική ισχίου, στο NuffieldOrthopaedicCentre της Οξφόρδης ειδικευόμενη στην Παιδοορθοπαιδική και στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στις αθλητικές κακώσεις. Κατέχει το δίπλωμα ιατρικού βελονισμού του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ιατρικού Βελονισμού AcuScience. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: Αστάθεια επιγονατίδας και ανάλυση βάδισης. Έχει κάνει 50 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, 5 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά και 1 κεφάλαιο σε βιβλίο. Δίδαξε στο ΙΕΚ Ιωαννίνων στο τμήμα Προσχολής Αγωγής ατόμων με ειδικές ανάγκες (2000-2001) και στο τμήμα ΕΚΑΒ (2001-2004).

– Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αμφιλοχία από το 2006.

– Υποψήφια μεταπτυχιακού τίτλου: Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2016-2019).

– Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

– Από 1/1/2011 έως σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμφιλοχίας (πρώτη σε σταυρούς και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις – 7/11/2010 και 18/5/2014).

Έχει διατελέσει:

  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (2012- 2014, 2017-σήμερα)
  • Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δήμου (2012- 2014)
  • Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2014-2017)
  • Μέλος ΚΕΚΑΔΑ (2017-2019)

– Υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. Ν. Αιτωλ/νίας στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015

– Μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ν.Δ.

-Μέλος της Γραμματείας των Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ