Άγιος Δημήτριος Ναυπάκτου: Θεία λειτουργία με κόσμο αντισηπτικά και αποστάσεις

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο στην εποχή του κορωνοϊού, με ανοικτές τις εκκλησίες. Από σήμερα επιτρέπεται ξανά υπό όρους, η προσέλευση πιστών στους ναούς για τη θεία λειτουργία. Αντισηπτικά, καρέκλες σε αποστάσεις και καρέκλες σε προαύλια και σκαλιά ναών της Ναυπάκτου, διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθόρισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς, η προσέλευση των πιστών στις κοινές λατρευτικές συναντήσεις γίνεται με βάση τους όρους που έθεσε η ειδική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία του κορωνοϊού, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στην θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας σε όλους του Ιερούς ναούς εψάλλει με απόφαση της ιεράς συνόδου τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων από τον κορωνοϊό .Επίσης αρκετός κόσμος κοινώνησε και το αντίδωρο δόθηκε μέσα σε σακουλάκια.

nafpaktianews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *