Αγρίνιο: Αντιδρούν οι κάτοικοι στην μετονομασία της οδού Μάνου Κατράκη

“Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η επιτροπή Ονοματοθεσίας Δήμου Αγρινίου μετονομάζει την οδό Μάνου Κατράκη σε λεωφόρο 25ης Μαρτίου με σκοπό να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.  Αδιαμφισβήτητα ισχύει ότι η αλλαγή ονόματος μιας οδού γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και στόχο έχει τη διευκόλυνση των κατοίκων της. Ωστόσο μια τέτοια ενέργεια, κάθε άλλο παρά διευκόλυνση θα αποτελέσει για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Μάνου Κατράκη, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε αλλαγές σε παραστατικά, σφραγίδες, ταμειακές, επίσημα έγγραφα, ενέργειες ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολυδάπανες” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι της οδού Μάνου Κατράκη στο Αγρίνιο την οποία  κοινοποίησαν στον τοπικό τύπο.

Και προσθέτουν για το θέμα: 

“Επιπρόσθετα, μεγίστης σημασίας πρόβλημα που προκύπτει από τη μετονομασία αυτή, είναι η έντεχνα παρασκηνιακή αντικατάσταση της λέξης «ΟΔΟΣ» από τη λέξη «ΛΕΩΦΟΡΟΣ» που ετυμολογικά σημαίνει «δρόμος μεγάλου μήκους και πλάτους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση / δρόμος ταχείας κυκλοφορίας». Η λέξη αυτή προσκρούει στην μορφολογία της οδού Μάνου Κατράκη, της οποίας ο δρόμος είναι στενός, όχι μεγάλου μήκους και με λιγότερο από μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Για τον δρόμο έχουμε αιτηθεί στον Δήμο προ ετών με την ενυπόγραφη αίτηση με αρ. πρωτ. 23281 στις 30/04/2018, στο Πρωτοδικείο Αγρινίου με αρ. πρωτ. 4976 στις 11/09/2018 και στη Τροχαία Αγρινίου με αρ. πρωτ. 1936 στις 11/09/2018, όπου ζητάμε την αποσυμφόρηση της, ώστε να εξασφαλίσουμε τη ασφαλή διέλευση των κατοίκων. Εντούτοις ουδεμία ενέργεια έχει γίνει από τους αρμόδιους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, βρίσκουμε τελείως περιττή και ανεύθυνη την μετονομασία αυτή για τη συγκεκριμένη οδό όπου ήδη εκκρεμεί αίτημα. Ο τρόπος αλλά και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται μια τέτοια πράξη ονοματοθεσίας, μας ωθεί σε σκέψεις για πιθανή υποβόσκουσα διαμεσολάβηση τρίτων στη παρούσα υπόθεση, με τους οποίους να υπήρξε «αλληλοκατανόηση»
και έτσι η λαμπρότητα της Επανάστασης να στάθηκε μονάχα η κατάλληλη αφορμή για μια τέτοιου είδους άδικη ενέργεια.

Άραγε η ονομασία ή η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου; Γιατί να επιλεγεί η ήδη βεβαρημένη οδός Μάνου Κατράκη και όχι μια νεοσύστατη ανώνυμη οδός; Διαθέτουμε ως ενεργοί πολίτες του Αγρινίου λόγο για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Συνεπώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ακύρωσή της απόφασης της επιτροπής ονοματοθεσίας, καθώς και την άμεση διεκπεραίωση του προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης, που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των οικογενειών μας.

Με εκτίμηση,

Οι κάτοικοι της Μάνου Κατράκη”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *