Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΕνημέρωση για τη στάση της δημοτική αρχής Αγρινίου στο μεταναστευτικό ζήτησε η...

Ενημέρωση για τη στάση της δημοτική αρχής Αγρινίου στο μεταναστευτικό ζήτησε η Χριστίνα Σταρακά

Το μείζον ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού για την χώρα, την Δυτική Ελλάδα και το Αγρίνιο έθεσε, με σχετική ερώτησή της προς τον δήμαρχο Αγρινίου, η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30/9.

Ζήτησε ενημέρωση για τις σκέψεις που έχει η δημοτική αρχή για την ισχυρή πλέον περίπτωση που θα ζητηθεί από τον δήμο Αγρινίου να συνδράμει στο μεταναστευτικό με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση και αν αυτό δεν είναι δυνατόν σήμερα ας αφιερώσουμε ολόκληρο ένα δημοτικό συμβούλιο. Απλά θέλω να τονίσω ότι δεν θα ήταν καλό ένα τόσο σοβαρό θέμα να απαντηθεί σωρηδόν μαζί με όλες τις άλλες ερωτήσεις. Δεν είναι θέμα που προσφέρεται για δηλώσεις και ανακοινώσεις απλά για να καταγράφουν οι κάμερες».

Η Χ. Σταρακά θύμισε πως ο κ. Παπαναστασίου σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί στο Αγρίνιο δομή φιλοξενίας για μετανάστες. Όπως εξήγησε,  όμως, ποτέ δεν είχαμε φτάσει στο σημερινό σημείο όπου φαίνεται να έχει παρθεί απόφαση θυμίζοντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ανακοινώσει ότι και οι 13 περιφέρειες θα συνδράμουν σε αυτό το εθνικό θέμα, όπως το περιέγραψε. Είναι κάτι που το αναγνώρισε σε δηλώσεις του και ο κ. Φραμάκης, εξήγησε, ακόμη κι αν ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε ενστάσεις όπως ότι η Δυτική Ελλάδα είναι πύλη εξόδου.

«Αποδέχτηκε όμως τον εθνικό χαρακτήρα κι ότι πιθανότατα θα κληθούμε να βοηθήσουμε με κάποιο ποσοστό επί των πληθυσμών που θα μετακινηθούν. Ζητούμε τις θέσεις τις σκέψεις του δήμου στο θέμα για να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι. Εμείς πιστεύουμε ότι όντως είναι σοβαρό θέμα, οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι που θέλουν την βοήθειά μας και οι ευάλωτοι πρέπει να βρουν την αγάπη και την αλληλεγγύη μας. Το μεταναστευτικό έχει πολλές παραμέτρους αλλά αυτή δεν πρέπει να μας διαφεύγει», κατέληξε.

Ακόμη, η Χρ. Σταρακά έθεσε με άλλη ερώτηση της προς το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου το ζήτημα της καταγραφής και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αγρινίου.

Απευθυνόμενη στον δήμαρχο Αγρινίου, ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή για την καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, υπενθυμίζοντας την προεκλογική δέσμευση της παράταξης του δημάρχου για εκπόνηση μελέτης.

«Η πλήρης καταγραφή, η διαφύλαξη και η χρηστή διαχείριση για την καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος τόσο των ταμείων του δήμου, όσο και των ίδιων των δημοτών, αποτελεί για την παράταξη μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά.

«Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για το δήμο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, με τόνωση των εισοδημάτων του, ενώ ταυτόχρονα η αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων, σε πολλές περιπτώσεις, κτιρίων θα “ζωντανέψει” περιοχές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της», επισήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση τη.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ