Αγρίνιο: Εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας

Την 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο, το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού έχει οργανωθεί ως εξής:

  • Τετάρτη ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Η εικόνα της Ευαγγελιστρίας θα βρίσκεται εξωτερικά του Ναού, ενώπιον της οποίας θα τελεσθεί σε ανοικτό χώρο και η αρτοκλασία, αφού το εσωτερικό του Ναού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο τους ιερείς και τους ιεροψάλτες.
  • Πέμπτη 7 έως 9:30 π.μ. θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης και η εικόνα θα βρίσκεται έξω από τον Ναό, για όσους επιθυμούν την ευλογία Της.
  • Πέμπτη 5 μ.μ. θα τελεσθεί η Ιερά Παράκληση της Ευαγγελιστρίας.
  • Πέμπτη 6 μ.μ.  Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου με ύμνους και τραγούδια με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά στο YouTube από το κανάλι “ΚΤΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”.
  • Όλες οι ακολουθίες θα προβληθούν ζωντανά στο κανάλι του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο YouTube “ΚΤΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”.
  • Ο Άγιος Δημήτριος , με σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, υγεία και ευλογία στη ζωή μας και σας καλούμε την Πέμπτη το απόγευμα ώρα 7 να βγούμε ΟΛΟΙ στα μπαλκόνια των σπιτιών μας, μαζί με τις Ελληνικές μας σημαίες και να ψάλλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *