Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕκκλησίαΑγρίνιο: Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών Αγίας Τριάδος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Αγρίνιο: Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών Αγίας Τριάδος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα

Τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Αγρίνιο επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να ευλογήσει την βασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών της Ενορίας.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθερία Ρόμπολα, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός μιλώντας στις κυρίες αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες μέσα στην Ενοριακή διακονία στηρίζοντας το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και προνοιακό έργο της Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Χριστό, αλλά και στο έργο των διακονισσών στη ζωή της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχει Ενορία που να μη στηρίζεται στην γυναικεία παρουσία τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τόσων γυναικών, οι οποίες από το 1998 εργάζονται εθελοντικά και στηρίζουν αυτόν τον Σύλλογο και την Ενορία. Επίσης ανακοίνωσε ότι η Ενορία της Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα είναι η πρώτη που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει Σπίτι Γαλήνης Χριστού, δηλαδή ενοριακό συσσίτιο και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ενορίες του Αγρινίου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ