Αγρίνιο: Οι Μέτοικοι θα παρουσιάσουν τραγούδια στη Μουσική Σκηνή «Ανδρομέδα»

Οι Μέτοικοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Ανήλιαγος” όπου συμμετέχει και στηρίζει ο Γιώργος Νταλάρας καθώς και κάποια από τον καινούριο που ετοιμάζουν με συνεργασίες έκπληξη. Επίσης το πρόγραμμά τους θα περιέχει τραγούδια και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών παλιών αλλά και σύγχρονων.

Λίγα λόγια για τους Μέτοικους

Ο Κωνσταντίνος Πλακίδας, από την Κατοχή Μεσολογγίου, ερμηνευτής και ιδρυτής του σχήματος παίζει έγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Εργάζεται ως μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική. Η Ευτυχία Σκεύη κατάγεται από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου, υπογράφει αρκετά από τα λόγια τραγουδιών των «Μετοίκων», και είναι η  ερμηνεύτρια του σχήματος. Ο Γιώργος Μεταξάς, από την Κατοχή στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Κανούτας στο ηλεκτρικό μπάσο,   και ο Πέτρος Αλεξάκης στο μπουζούκι.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς καθώς και νεότερους σημαντικούς καλλιτέχνες δίνοντας έμφαση σε δικές τους ενορχηστρώσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών.  Έχουν γράψει τραγούδια για δυο θεατρικές παραστάσεις, ΄΄Αφεντικά και δούλοι΄΄ διασκευή του έργου ΄΄Το Νησί των Σκλάβων΄΄ του Πιέρ Ντε Μαριβώ σε μουσική Κωνσταντίνου Πλακίδα, Γιώργου Καλόκληρου και Γιώργου Μεταξά και ΄΄Ο Αρχοντοχωριάτης ΄΄ του Μολιέρου σε στίχους Γιάννη Καλατζόπουλου και Ευτυχίας Σκεύη και μουσική του Κωνσταντίνου Πλακίδα.

Έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τη συμμετοχή του Γ. Νταλάρα και της Α. Κετιμέ με τίτλο “Ανήλιαγος” καθώς κι ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο “Ραγιάδες” από τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζουν με συμμετοχές έκπληξη.

Λίγα λόγια για τη συνεργασία τους με το Γιώργο Νταλάρα

Οι Μέτοικοι, μετά το ‘’Παραδοσιακό’’ με την Αρετή Κετιμέ, παρουσιάζουν ένα ακόμη τραγούδι με τίτλο ‘’Ενήλικα μωρά’’. Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια του ολοκληρωμένου έργου “Ανήλιαγος” που έχει κυκλοφορήσει και επίσημα πλέον το φθινόπωρο του 2018. Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει μια σπουδαία ερμηνεία σ’ ένα ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο και για μια ακόμη φορά εμπιστεύεται και στηρίζει νέους δημιουργούς. Η μουσική και η ενορχήστρωση του τραγουδιού είναι του Κωνσταντίνου Πλακίδα και οι στίχοι της Ευτυχίας Σκεύη.

Τηλ κρατήσεων: 2641058830, 6984060047

Ο  χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης  έχει παραχωρήσει το έργο που απεικονίζεται στην αφίσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *