Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕκκλησίαΑγρίνιο: Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη

Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη

Πλήθος πιστών συνέρρεε Κυριακή και Δευτέρα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ώστε  να  προσκυνήσει το λείψανο του Άγιου, που με την θυσία του ευλόγησε την γη του Αγρινίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ, Κοσμάς   στο κήρυγμά του , συνεχάρηκε τους νέους για την παρουσία τους και ζήτησε να μείνουν ξεκάθαροι στην ζωή τους, ασυμβίβαστοι στην Πίστη τους και ανδρείοι στην συναναστροφή  τους  με τους κοσμικούς ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε πνευματικό σκοτάδι και επιδιώκουν να επηρεάσουν τους πιστούς.

Ευχήθηκε όλοι να έχουν ως πρότυπο τον άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη, ο οποίος αν και βρισκόταν μέσα στη νιότη του απέρριψε την μουσουλμανική πίστη και την όποια ελπίδα αναρρίχησης στην τουρκική ιεραρχία του Αγρινίου, προκειμένου να ζήσει την αλήθεια και το φως του Χριστού. Τέλος κάλεσε το πλήθος των πιστών να συνεχίσουν την ελληνορθόδοξη παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκαν.

Στον εορτασμό συμμετείχε και το κοινωνικό φροντιστήριο που φέρει το όνομα του αγίου και οι μαθητές με τους καθηγητές τους προσκύνησαν και ζήτησαν την ευλογία του αγίου για την νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ