Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕκκλησίαΑιτωλοακαρνανία: Μνημόσυνα στους τάφους δύο κληρικών της Μητρόπολης Γερμανίας

Αιτωλοακαρνανία: Μνημόσυνα στους τάφους δύο κληρικών της Μητρόπολης Γερμανίας

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και την εκκλησιαστική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης (Μόναχο) μετέβη στις 26 Αυγούστου 2023 σε δύο χωριά της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τέλεσε τα ακόλουθα ιερά μνημόσυνα:

α) Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Επισκόπου Αρίστης κυρού Βασιλείου (βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας) στο χωριό Μεσάριστα Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε γεννηθεί ο μακαριστός Επίσκοπος και όπου από τον Μάϊο 2023 αναπαύεται στο κοιμητήριο του χωριού του δίπλα από το ωραιότατο παρεκκλήσιο, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που ο ίδιος έκτισε και εκεί είχε προετοιμάσει τα της ταφής του.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν τα μέλη της οικογενείας του μακαριστού Επισκόπου, ο κ. Σωτήριος Τσιοπανάς και η σύζυγός του Αρτεμισία, οι οποίοι περιποιούνται με πολλή αγάπη και φροντίδα τόσο τον τάφο, όσο και το Παρεκκλήσιο.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με τον κ. Σωτήριο Τσιοπανά και τη σύζυγό του κ. Αρτεμισία Τσιοπανά στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Αρίστης Βασιλείου και στο παρεκκλήσιο εντός του κοιμητηρίου, που έκτισε ο μακαριστός Επίσκοπος.

β) Επιμνημόσυνη δέηση στο χωριό Παλαιομάνινα, όπου γεννήθηκε ο μακαριστός πρωτοπρεβύτερος Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης (εφημέριος της ενορίας Ludwigshafen Γερμανίας) και όπου εκοιμήθη εντελώς ξαφνικά στις 26.08.22, κατά την διάρκεια της ετήσιας άδειάς του στο χωριό του. Ο π. Απόστολος τέλεσε το ετήσιο τρισάγιο στο κοιμητήριο του χωριού, παρουσία της κ. Βαρβάρας Ζαρκανίτη, θυγατρός του μακαριστού π. Κωνσταντίνου και ακολούθως μετέβη στην οικία Ζαρκανίτη όπου συναντήθηκε με την πρεσβυτέρα κ. Ελευθερία Ζαρκανίτη και άλλα μέλη της οικογενείας.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης με την κ. Βαρβάρα Ζαρκανίτη, θυγατέρα του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαρκανίτη.

Η κ. Βαρβάρα Ζαρκανίτη τοποθέτησε την ημέρα αυτή πάνω στον τάφο του πατέρα της ένα φιαλίδιο με τσίπουρο, μια αγαπημένη επιλογή του μακαριστού π. Κωνσταντίνου που την πρόσφερε ο ίδιος και στα ετήσια ιερατικά συνέδρια της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και ο Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος και ο π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης είχαν προετοιμάσει, ενόσω ζούσαν, τους τάφους τους και είχαν προκαθορίσει τις λεπτομέρειες της ταφής τους.

“Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος, οι βοηθοί Επίσκοποι και οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας μνημονεύουν ανελλιπώς στις ιερές ακολουθίες στη Γερμανία των δύο κεκοιμημένων αδελφών και συλλειτουργών, Βασιλείου Αρχιερέως και Κωνσταντίνου Πρωτοπρεσβυτέρου. Αιωνία τους η μνήμη!” αναφέρει ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ