Αιτωλοακαρνάνικα κρασιά στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά» στις 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα μαζί με τους οινοποιούς τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά», που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα «ΟινοΚεντρικά 2018» αποτελούν συνδιοργάνωση της ΕΝΟΑΚΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία στηρίζει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού της τομέα.

Συμμετοχή 20 οινοποιών με πάνω από 180 κρασιά

Στα «ΟινοΚεντρικά 2018» συμμετέχουν 20 οινοποιεία, με περισσότερα από 180 κρασιά, από Αιτωλοακαρνανία, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Άλλα από τα οινοποιεία αυτά είναι γνωστά και καθιερωμένα και άλλα είναι πιο καινούρια και λιγότερο γνωστά, συνεπώς άξια για οινική ανακάλυψη.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, για να κατατοπιστούν περαιτέρω για τα κρασιά, τα αμπελοτόπια, τις περιοχές και τα οινοποιεία τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι επισκέψιμα.

Η είσοδος για το κοινό κοστίζει 5 ευρώ (επαγγελματίες δωρεάν).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *