Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο

Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, προς το πλήθος γνωστών και αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά τον στήριξαν με τις θερμές ευχές και την αυθόρμητη αγάπη τους, μετά την επιτυχή αγγειοπλαστική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Με ανακοίνωση που εξεδόθη από τη γραμματεία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων και Δυρραχίου, εκφράζονται ευχαριστίες για τη στήριξη και την αυθόρμητη αγάπη προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αναρρώνει.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε το Σάββατο 27/6 τις εξής ευχές προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο, μετά την επιτυχή αγγειοπλαστική επέμβαση που υπέστη: «Εκφράζοντας τις βέλτιστες και θερμότατες ευχές μου για πλήρη υγεία και μακροζωία προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο Γιαννουλάτο, εκδηλώνω τη χαρά μου καθώς, μετά την αγγειοπλαστική επέμβαση, η υγεία του παρουσιάζεται ικανοποιητική. Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να επανέλθει το συντομότερο στο σημαντικότατο έργο του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω και προς όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, που φρόντισαν, ώστε όλα να εξελιχθούν άριστα. Είμαι υπερήφανος για τον πολύτιμο ρόλο του Μακαριωτάτου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ειδικότερα, για την ενδυνάμωση της διαθρησκειακής αρμονίας, που αποτελεί εθνική μας αξία και πρότυπο μοναδικό για ολόκληρο τον κόσμο».

Ομοίως θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν οι επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων: B. Spahiu πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητος, George Frendo πρόεδρος της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπικής Συνελεύσεως, E. Brahimaj, παγκόσμιος Ηγέτης των Βεκτασίδων, Y. Doçi, πρόεδρος των Προτεσταντικών Κοινοτήτων της Αλβανίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας και πλήθος κληρικών και λαϊκών. Ευχές απέστειλαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, L. Basha, ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ε. Ντούλες, ο υπουργός Επικρατείας για τη Διασπορά, P. Majko, η υπουργός Υγείας O. Manastirlliu, η υπουργός Οικονομικών A. Denaj, ο δήμαρχος των Τιράνων, E. Veliaj, ο νομάρχης της Περιφέρειας Αυλώνας, F. Mamaj και η πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Θρησκευμάτων L. Aliko.

Εκτός των αλβανικών αρχών και του κόσμου, ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο η πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Τίρανα, Σ. Φιλιππίδου και η πρόξενος, Μ. Μεγαλοκονόμου, όπως επίσης και η πρέσβυς παρά τω πρωθυπουργώ της Ελλάδος, Ε. Σουρανή. Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο πρ. Αμερικής κ. Δημήτριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το πλήθος γνωστών και αγνώστων ανθρώπων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά τον στήριξαν με τις θερμές ευχές και την αυθόρμητη αγάπη τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *