Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΑλλαγή σκυτάλης στην Κοινότητα Αγρινίου -Ο Αντώνης Τζογάνης νέος πρόεδρος

Αλλαγή σκυτάλης στην Κοινότητα Αγρινίου -Ο Αντώνης Τζογάνης νέος πρόεδρος

Νέος πρόεδρος εξελέγη σήμερα στην  Κοινότητα του δήμου Αγρινίου μετά από σχετική ψηφοφορία.

Όπως, ήδη, είχαν γράψει σε παλαιότερο δημοσίευμα «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας»  για τις τροποποιήσεις του εκλογικού συστήματος στις Δημοτικές Κοινότητες (άνω των 300 κατοίκων) και για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων σε αυτές, σήμερα το πρωί  έλαβε χώρα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αγρινίου για την εκλογή Προέδρου για τη δημοτική περίοδο έως τις 31/12/2023 με βάση το άρθρο 10 του ν. 5043/2023, Α’ 91.

Στην εν λόγω ψηφοφορία αναμετρήθηκαν η νυν πρόεδρος κ. Φωτεινή Βλάχου (παράταξη Παπαναστασίου) και ο  κ. Αντώνης Τζογάνης (παράταξη Σταρακά), οι οποίοι είναι και οι δύο πρώτοι σε σταυρούς των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών στην κοινότητα Αγρινίου.

Μετά λοιπόν από τις 2 πρώτες ψηφοφορίες στις οποίες προηγήθηκε ο κ. Τζογάνης αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία όπως ορίζει ο νόμος (6 ψήφοι – 11 συνολικά οι σύμβουλοι στην κοινότητα Αγρινίου) πραγματοποιήθηκε και τρίτη συνεχόμενη ψηφοφορία της οποίας το αποτέλεσμα ήταν 4 -4 -2 (4 ψήφοι στην κ. Βλάχου, 4 στον κ.Τζογάνη και 2 λευκά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την όλη διαδικασία απουσίαζε μια σύμβουλος από την παράταξη της κα. Σταρακά.

Αφού λοιπόν δεν αναδείχθηκε νικητής μετά το πέρας και της τρίτης ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου νικητής αναδείχθηκε ο κ. Τζογάνης, ο οποίος αναλαμβάνει και επισήμως πλέον την προεδρία της κοινότητας Αγρινίου.

Τέλος να σημειωθεί πως αλλαγή σκυτάλης σημειώθηκε και στο Καινούργιο του δήμου Αγρινίου όπου νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Δημ. Διαμάντης αφού αναδείχθηκε νικητής της ψηφοφορίας που διεξήχθη ανάμεσα στον ίδιο και στον απερχόμενο πλέον πρόεδρο κ. Β. Καραγκούνη.

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ