Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020,κυκλοφορεί η πρώτη σειρά γραμματοσήμων «Αρχαία Ελληνικά Θέατρα» που εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για το 2020.

Η εν λόγω σειρά καταγράφεται ως η πρώτη που κυκλοφορεί σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και αυστηρής καραντίνας. «Σε αυτό το πρωτόγνωρο πλαίσιο, η κυκλοφορία της νέας σειράς γραμματοσήμων αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης και καλύπτουν τις ταχυδρομικές ανάγκες της χώρας, εφοδιάζοντας επαρκώς το δίκτυό τους με γραμματόσημα και καλύπτοντας τις ποιοτικές απαιτήσεις των συλλεκτών» σημειώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Η νέα αναμνηστική σειρά αποτελείται από πέντε γραμματόσημα που αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Σε αυτά απεικονίζονται: Το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης που υπήρξε αναπόσπαστο τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης, το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Ελλάδας που συνδέεται με την τέλεση των «Νέων Ακτίων», αγώνων αφιερωμένων στον Απόλλωνα, το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης, με την πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, το Ιόνιο Πέλαγος και τα Ακαρνανικά όρη, το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας, που είναι το μικρότερο από τα θέατρα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων το οποίο κτίστηκε στην πρωτεύουσα της αρχαίας Θεσπρωτίας και του οποίου πολλά εδώλια φέρουν επιγραφές με ονόματα.

Η αναμνηστική σειρά θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι τις 7 Απριλίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα ενώ κυκλοφορούν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας και λευκώματα σειράς.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς, ελάχιστης αξίας 0,90 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *