Αναζητείται «σπίτι» για τραυματισμένα σκαντζοχοιράκια

Οικονομική βοήθεια για να δημιουργήσει ένα σπίτι, όπου θα «στεγάσει» τους δεκάδες τραυματισμένους σκαντζόχοιρους που περιθάλπει κάθε χρόνο αναζητεί η «Δράση για την άγρια ζωή», που λειτουργεί κέντρο περίθαλψης στον δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στα τραυματισμένα ζώα που φροντίζουν οι εθελοντές της «Δράσης», είναι και δεκάδες σκαντζόχοιροι, που όμως δεν έχουν κάποιο χώρο προκειμένου να ολοκληρώσουν την αποθεραπεία τους, η οποία μπορεί να είναι πολύμηνη.

«Τα ζώα παραμένουν στις εσωτερικές μας εγκαταστάσεις, κάτι που δυσκολεύει την επανένταξή τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 σκαντζόχοιρους, εκ των οποίων ο ένας έχει σοβαρά εγκαύματα κι οι άλλοι έφεραν τραύματα από τροχαία ή από δαγκώματα ζώων. Γενικότερα πάντως, κάθε χρόνο περιθάλπουμε 40 με 50 σκαντζόχοιρους», αναφέρει  ο Σταύρος Καλπάκης από τη «Δράση», η οποία παραλαμβάνει συχνά σκαντζόχοιρους που προέρχονται είτε από αγροτικές περιοχές είτε και από αστικά κέντρα.

Συχνά τραυματίζονται από σκυλιά και άλλα ζώα ή πέφτουν θύματα τροχαίων, καθώς τα αγκάθια που τους προστατεύουν, δεν είναι ικανά να τα σώσουν από τις ρόδες των αυτοκινήτων. «Επίσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «καθώς ο σκαντζόχοιρος δεν μπορεί να τρέξει πολύ γρήγορα, είναι από τα κυριότερα θύματα στις πυρκαγιές των δασών».

Η δημιουργία κατάλληλου χώρου φιλοξενίας και προεπανένταξης θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των σκαντζόχοιρων για όσο διάστημα παραμένουν στο κέντρο περίθαλψης, θα μειώσει το χρόνο παραμονής τους και θα αυξήσει το ποσοστό επιβίωσής τους μετά την επανένταξη.
«Το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου κλωβού επανένταξης που θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και θα καταλαμβάνει περίπου 20 τ.μ.,  ανέρχεται στις 2750 ευρώ και για να βρεθούν τα χρήματα, η «Δράση για την άγρια ζωή» έστησε μια καμπάνια στη σελίδα  https://gogetfunding.com/a-long-way-to-release/» τόνισε ο κ.Καλπάκης.

*τις φωτογραφίες παραχώρησε η «Δράση για την άγρια ζωή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *