Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Εγκρίθηκε η μελέτη για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς η συγκεκριμένη μελέτη, που στοχεύει τόσο στην προστασία του μνημείου όσο και στην ανάδειξή του, έχει πλέον λάβει το σύνολο των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας εξέφρασε τις ευχαριστίες του, για το σύνολο των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, αλλά και των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί στο εξής, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσωπικά την Υπουργό κ.Λίνα Μενδώνη, τον Αν.Διευθυντή της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κα.Ολυμπία Βικάτου.

Όπως επεσήμανε ο κ.Γκίζας «Και το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο σύνολο των προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει για την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μας μνημείων, προσβλέποντας στην ενίσχυση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και εξωστρέφειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *