Ανοίγουν τα σχολεία και στο Μεσολόγγι -Αναστάτωση λόγω της επιθετικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

Ανοίγουν τελικά αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Μεσολογγίου, παρά το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα πριν είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι και την Τετάρτη, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή αυξάνονται ραγδαία.

Σήμερα όμως  με σχετική  εντολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρου Κόπτση και μετά από ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώθηκε πως από αύριο  Τρίτη 11 Μαϊου 2021, τα σχολεία της ΔΕ του Δήμου Μεσολογγίου θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Μάλιστα πηγές του υπουργείου εξηγούν πως ο δήμαρχος δεν έχει σχετική αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για επιδημιολογικούς λόγους και ειδικότερα για την COVID-19, σύμφωνα με τον Ν.4722/20 .

Στην περιοχή πάντως υπάρχει μεγάλη  αναστάτωση, λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα σε λίγες ημέρες και πολλοί γονείς είναι προβληματισμένοι για το εάν τελικά στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο δεδομένου ότι ο δήμος έχει ενταχθεί μετά από  απόφαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων στο «βαθύ» κόκκινο και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *