Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευσηΑντιδράσεις φοιτητών στο Αγρίνιο: «Όχι» στη μεταφορά του Τμήματος (ΔΠΠΝΤ) στην Αμαλιάδα

Αντιδράσεις φοιτητών στο Αγρίνιο: «Όχι» στη μεταφορά του Τμήματος (ΔΠΠΝΤ) στην Αμαλιάδα

Νέες αντιδράσεις έρχονται στο προσκήνιο από τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, αφού μετά την κατάληψη των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης  Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων (ΔΠΦΠ), η οποία μάλιστα συνεχίζεται, αυτή την φορά ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές από το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Αγρινίου.

Πιο συγκεκριμένα μετά και την πρόσφατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές, αποφάσισαν ομόφωνα να μην δεχτούν την μεταφορά τους στην Αμαλιάδα, αφού σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένεται να λειτουργήσει εκεί Πανεπιστημιακή Σχολή Πολιτιστικής Κατεύθυνσης ενώ στο Αγρίνιο προωθείται η δημιουργία Σχολής γεωτεχνικής κατεύθυνσης.

Έτσι με βάση τα παραπάνω οι φοιτητές θεωρούν πως μια τέτοια ενέργεια, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του ακαδημαϊκού επιπέδου και του πτυχίου τους, ενώ υποστηρίζουν ότι  δεν μπορεί κανείς να τους  εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές, σίτιση και στέγαση στην Αμαλιάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών

«O Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, στις 13 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης , εξέφρασε παμψηφεί την αντίθεση του στις κυβερνητικές δηλώσεις για μεταφορά του Τμήματος στην Αμαλιάδα. Μια τέτοια ενέργεια , θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του ακαδημαϊκού επιπέδου και τους πτυχίου μας.

Επίσης δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν κατάλληλες κτιριακές υποδομές, σίτιση και στέγαση. Τέλος , θα επιφέρει τη μείωση των μελών ΔΕΠ καθώς και ποικίλα άλλα προβλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε το Τμήμα μας να αποτελέσει για ακόμα μια φορά πειραματόζωο της εκάστοτε κυβέρνησης όπου στόχο έχει να εκπληρώσει πολικές σκοπιμότητες».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ