«Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας»: Να ακυρωθεί άμεσα το πρόστιμο των 50.000 ευρώ

“Το πρόστιμο που επέβαλλε η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης των 50.000 Ευρώ, στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», ξεφεύγει από τις απλές διοικητικές υποθέσεις και ανοίγει την πόρτα σε πρακτικές φίμωσης των διαφορετικών φωνών και των λαϊκών αγώνων που αποτελούν βασική προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα” τονίζει σε ανακοίνωση της η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Και συμπληρώνει:

“Αυτή η εξοντωτική ποινή, με αφορμή τρία πανό που αναρτήθηκαν στις Σέρρες, έχει επιβληθεί με βάση το άρθρο 14 παρ. 1 εδ. γ΄ του ν. 3870/2010,  ενώ σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του ίδιου νόμου υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ως  υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Θανάση Αγαπητός, ένας αγωνιζόμενος εργαζόμενος δάσκαλος”.

Παράλληλα η Περιφερειακή παράταξη «Αντίσταση πολιτών Δυτικής Ελλάδας» καταδικάζει την κρατική επίθεση ενάντια στην «Περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και το Θανάση Αγαπητό, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις δημοκρατικές συλλογικότητες, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλες τις δημοκρατικές περιφερειακές παρατάξεις να πράξουν το ίδιο  και ζητά άμεσα:

α. την ακύρωση του προστίμου

β. την κατάργηση των αντιδημοκρατικών διατάξεων του άρθρου 14 παρ. 1 εδ. γ΄ και 14 παρ. 2 του ν. 3870/2010.

“Η κυβέρνηση και τα κόμματα που πέρασαν από κυβερνητικές θέσεις και διατήρησαν αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση κατάργησή τους.

Ήδη σχετικά ψηφίσματα έχουν δημοσιευθεί από πολλά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, όπως και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2019” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *