Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΑνυπότακτο Αγρίνιο: "Ο βασιλιάς είναι γυμνός"

Ανυπότακτο Αγρίνιο: “Ο βασιλιάς είναι γυμνός”

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο, κ. Στέλιος Μερμίγκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

  1. Είναι θλιβερό για πολλοστή φορά να μην εμφανίζονται δημοτικοί σύμβουλοι στις συνεδριάσεις, την ίδια ώρα που διεκδικούν ξανά την ψήφο των συνδημοτών μας και μάλιστα σε παρατάξεις που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στα δημοτικά πράγματα. Φαίνεται, ότι η αλίευση ψήφων και οι φωτογραφίες κρίνονται περισσότερο αναγκαίες από την παρουσία τους και την τοποθέτησή τους για τόσο σοβαρά θέματα.
  2. Για μια ακόμα φορά φάνηκε η γύμνια της πόλης μας ακόμη και στα αυτονόητα. Το 2019, που ο άνθρωπος καταφέρνει να παρατηρεί και να φωτογραφίζει μαύρες τρύπες σε άλλους γαλαξίες, δεν «περιποιεί» καμία τιμή να κομπάζουμε, ότι καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε τα αρχεία των δημοτικών συμβουλίων, ούτε να ακούμε ότι «το στοίβαγμα των πρακτικών» σε κάποιο υπόγειο είναι έργο.
  3. Μεγαλώσαμε σε μια πόλη, που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να έχει δρόμους με τις σωστές πινακίδες των ονομάτων τους και τη σωστή αρίθμησή τους και όλο αυτό να βρίσκει εφαρμογή σε ένα σύγχρονο αστικό χάρτη. Έτσι, εξακολουθούμε να απαντάμε σε ερωτήσεις για το πού μένουμε, ή πού εργαζόμαστε όχι με το όνομα του δρόμου και τον αριθμό, κάτι που γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πόλεις, αλλά με διάφορα τοπόσημα και σημεία, χαρακτηριστικά του τόπου μας.
  4. Εδώ και δέκα χρόνια αποφάσεις παλιότερων Δημοτικών Συμβουλίων για πάνω από 100 ονόματα διαφόρων προσωπικοτήτων που δόθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης μας, προκειμένου να τιμηθούν, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μιας και δεν βρέθηκαν οι δρόμοι που προορίζονταν για αυτούς. Το χειρότερο όλων είναι, ότι στον ίδιο δρόμο δίνονταν δυο και τρία ονόματα μαζί, παρότι υπάρχουν δεκάδες ανώνυμοι δρόμοι. Προχειρότητα, φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, ανικανότητα, ποιος ξέρει; Σε κάθε περίπτωση μόνο ντροπή μπορεί να νιώθει κανείς για αυτήν την κατάντια, ενώ μια συγνώμη στους απογόνους αυτών των ανθρώπων, θα ήταν μια ένδειξη μεταμέλειας για αυτές τις επιλογές. Ψιλά γράμματα όμως αυτά, ειδικά σε μια περίοδο προεκλογική που οι ρητορείες τους για τα μεγάλα και σημαντικά δείχνουν την ανεπάρκειά τους να υλοποιήσουν τα μικρά και αναγκαία.
  5. Η σπουδαία αυτή δουλειά έγινε χάρη στις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό συγκεκριμένων εργαζομένων του δήμου χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική, δείχνοντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα και μακριά από αυτόν των αναθέσεων σε ιδιώτες με ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά, αλλά και πενιχρά αποτελέσματα, όπως ακριβώς έγινε πριν μερικά χρόνια. Μπράβο λοιπόν, σε αυτούς τους εργαζόμενους που τιμούν την ιδιότητά τους και πράττουν τα μέγιστα για τον τόπο τους. Ας αποτελέσει, λοιπόν, η παραπάνω εργασία μια νέα αρχή για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του δήμου μας στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Στέλιος Μερμίγκης

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ