Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑπεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο [ΦΩΤΟ]

Πορεία  στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου από την Ένωση Οικοδόμων Αιτ/νίας

Πραγματοποιήθηκε εχθές  η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα. Στο επίκεντρο των αιτημάτων της κινητοποίησης ήταν η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ «Με βάση τα στοιχεία στα χρόνια των μνημονίων οι αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο έχουν συρρικνωθεί έως και 40%. Την ίδια στιγμή η υποστελέχωση στα Υπουργεία αγγίζει το 20% με 40%, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρατηρούνται στους ευαίσθητους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, των ασφαλιστικών Ταμείων και των κοινωνικών δομών.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό οι νέοι συνταξιούχοι (μετά τον Μάιο του 2016) βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές απώλειες. Ειδικότερα οι περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με το Ν. 4387/2016 ξεκινούν από 7% για ΥΕ κατηγορία με 20 χρόνια ασφάλισης και κορυφώνεται στο 35% για ΠΕ κατηγορία με 40 χρόνια ασφάλισης».

Κινητοποίηση και στο Αγρίνιο

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγρινίου από την Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας, διεκδικώντας:

  •  Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.) σύμφωνα με το πλαίσιο  της Ομοσπονδίας Οικοδόμων  Ελλάδας 7ωρο  – 5ήμερο- 35ωρο. Επαναφορά  των Σ.Σ.Ε. και του κατώτερου μισθού  στα 751 € για όλους .
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  •  Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων   ενσήμων.
  •  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  και  όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  •  Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης , αντιπλημμυρικής  και αντιπυρικής προστασίας.
  •  Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  και της φοροληστείας

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Οικοδόμων Ελλάδος Μιχάλης Κατσιγιάννης ενώ η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας, Γ. Ντουντούμη.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης και αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το σωματείο Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ