Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η παράταξη Σταρακά

Αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η παράταξη Σταρακά

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου «Αγρίνιο Μπορείς» με επικεφαλής την Χριστίνα Σταρακά  αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου καταγγέλλοντας την απουσία  σημαντικών θεμάτων από την ημερήσια διάταξη όπως την σχολική στέγη, το Πανεπιστήμιο, τον δρόμο Αγρίνιο -Καρπενήσι, θέματα πολιτικής προστασίας  με αφορμή και τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση στο Αγρίνιο αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

«Αντί να είμαστε ένα κορυφαίο όργανο της πόλης που θα παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις, καλούμαστε να επικυρώσουμε αποφάσεις επιτροπών. Ούτε μας αρμόζει αυτός ο ρόλος, ούτε πρέπει να τον δεχτούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα. Σταρακά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Καζαντζής ρώτησε την κα. Σταρακά προτού αποχωρήσει, αν  στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας διατίθεται να παραμείνει και να ακούσει την απάντηση της δημοτικής αρχής.

Τελικά ολόκληρη η παράταξη αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου σε τοποθέτηση του  ανέφερε πως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  θέτουν θέματα που χρονίζουν, όπως το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό κ.α., τονίζοντας πως τα εν λόγω  θέματα  είναι θέματα κυβερνητικά και όχι θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και σημείωσε πως «η εκπροσώπηση σας εδώ είναι κομματική ενώ η δικιά μας είναι βαθιά αυτοδιοικητική».

Τέλος σημείωσε πως η στάση ορισμένων από την αντιπολίτευση δείχνει έλλειμμα επιχειρημάτων και προσπάθεια να αμαυρωθεί  το έργο που γίνεται.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ