Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑποξήλωση αμιάντου στις Αλυκές Μεσολογγίου

Αποξήλωση αμιάντου στις Αλυκές Μεσολογγίου

Στην έγκριση Σχεδίου Δράσης για το έργο αποξήλωσης, συσκευασίας και διαχείρισης στοιχείων αμιαντοτσιμέντου από το παλαιό εργοστάσιο άλατος των Αλυκών Μεσολογγίου, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Το έργο εντάσσεται  στις υποδείξεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, και περιλαμβάνει μέτρα και μεθόδους για την πρόληψη και μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από εκπομπές αμιάντου.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να απομακρυνθούν κυματοειδή φύλλα αμιαντοτσιμέντου τα οποία βρίσκονται στη στέγη και στην πλευρική πλαγιοκάλυψη του παλιού εργοστασίου άλατος, καθώς και σε οικίσκο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο. Οι συνολικές ποσότητες απομάκρυνσης ορίζονται σε 1.500 τ.μ. και 20 τόνους περίπου.

Το σχέδιο δράσης περιέχει εργασίες αποξήλωσης, συσκευασία αποβλήτων, απομάκρυνση και διάθεση αυτών, καθώς και μετρήσεις ινών αμιάντου στον αέρα, θέτοντας αυστηρά όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και να επισπεύδουμε τα σχέδια έγκρισης αποξήλωσης αμιάντου σε όλη την Περιφέρεια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή μας προσπάθεια για μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και προάσπιση της δημόσιας υγείας. Και πόσο μάλλον όταν αυτά σχετίζονται με την προφύλαξη των φυσικών μας πόρων και τη διατήρηση των αναπτυξιακών μας πλεονεκτημάτων, όπως στην περίπτωση των αλυκών Μεσολογγίου».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ