Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΧ. Κορδολαίμης: Ο Δήμαρχος να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τον αυταρχισμό του...

Χ. Κορδολαίμης: Ο Δήμαρχος να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τον αυταρχισμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονη κριτική στον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου κ. Χρήστος Κορδολαιμης.

Η κριτική σχετίζεται με την πρόσφατη συμπεριφορά του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα ο κ. Κορδολαίμης αποχώρησε την Δευτέρα μαζί με τους Συμβούλους της παράταξής του και κάνει λόγο μεταξύ άλλων  για “προσβλητική συμπεριφορά” του δημάρχου, για “αυταρχισμό και επίδειξη εξουσίας και αυθαιρεσίας”, και τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Χ. Κορδολαίμης: 

“Την, Μεγάλη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες αυταρχικής συμπεριφοράς του Κ. Δημάρχου προς την αντιπολίτευση, κάνοντάς μας μάθημα μετά τις συνεχείς και επίμονες διευκρινιστικές ερωτήσεις μας για το σχετικό θέμα «προγραμματική σύμβαση Αρχαίου Θεάτρου Στράτου».

Η κόντρα έγινε πιο έντονη με τον κ.Καζαντζή και ακολούθησαν προσβλητικές εκφράσεις από πλευράς Δημάρχου για όσους διατύπωναν ερώτημα,χαρακτηρίζοντάς τους άσχετους και αδαείς. (παραπέμπω στη ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από  55΄και εξής).

Ως Δημοτική ομάδα τονίσαμε ότι επιδιώκουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κρατιέται σε ένα επίπεδο με γόνιμο πολιτικό διάλογο αντάξιο του σεβασμού των συμπολιτών και της ιστορίας του Δήμου μας.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό λειτουργούμε ως πρόσωπα με δημόσιο λόγο και οφείλουμε να επιδιώκουμε την αυτοπειθαρχία τον αυτοέλεγχο και την πολιτική ευπρέπεια. Η αντίθετη άποψη που εκφράζεται από την αντιπολίτευση τροφοδοτεί το γόνιμο πολιτικό διάλογο και την άσκηση κριτικής.

Ο διάλογος καλλιεργεί το κλίμα συναίνεσης , συνεργασίας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες.Αυτά όλα υπηρετούν τη δημοκρατία σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Το κλείσιμο του μικροφώνου μου ,για να μην ακουστεί η άποψή μου, όταν ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης πήρα το λόγο για τοποθέτηση, με προσβάλλει,προσβάλλει την παράταξή μας,προσβάλλει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές των συμπολιτών μας. Η αντίδραση για αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε αμέσως μετά το κλείσιμο του μικροφώνου μου.

Ο κ.Δήμαρχος για αυτή την ενέργεια αυταρχισμού και επίδειξης εξουσίας και αυθαιρεσίας οφείλει μία Δημόσια Συγνώμη”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ