Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα και τον “ΘΟΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ” στους Μεσογειακούς αγώνες στη Βουδαπέστη

Οι αθλήτριες της Βασιλικής Καζαντζή με το σωματείο “Θόας Αγρινίου” έκαναν μία πολύ όμορφη εμφάνιση με θέμα ” Η ΑΡΓΩ” που έφερε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο (κατηγορία 12-14 ετών).

Συγκεκριμένα το πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής  (AGG) διεξήχθη το τριήμερο 20 -22 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη και οι αθλήτριες του “Θόας Αγρινίου” με την καθοδήγηση της προπονήτριας τους Βασιλικής Καζαντζής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να διακριθούν και να μας κάνουν υπερήφανους.

Αυτή η επιτυχία είναι φυσικά αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προπόνησης από την πλευρά των κοριτσιών αλλά και της προπονήτριας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική (AGG) έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως αγωνιστικό άθλημα από το 1996 και η προέλευσή της “εκτείνεται” πολλά χρόνια πίσω, στην Αρχαία Ελλάδα και η έννοια της φυσικής ροής του σώματος, του ελεύθερου ύφους και της σωματικής αρμονίας, αποτελεί τη βασική έμπνευση για το άθλημα. Επίσης στις 12 Οκτωβρίου 2003 ιδρύθηκε η  Διεθνής Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής (IFAGG) με σκοπό να συνεχίσει να προωθεί το άθλημα διεθνώς. Η Ελλάδα από εχθές εκπροσωπείται στην IFAGG από την Ελληνική Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *