Χορευτές από Ισπανία και Ιταλία ξεναγήθηκαν στο Αγρίνιο

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του  Διεθνούς  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών κάποια από τα  συγκροτήματα που επισκέπτονται το Αγρίνιο  έκαναν την βόλτα τους στους κεντρικούς δρόμους.

Χορευτές της Ισπανίας και της Ιταλίας ξεναγήθηκαν στην πόλη και προσκάλεσαν μικρούς και μεγάλους  να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα τους αύριο στην πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως εξήγησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου το Αγρίνιο,  ήδη,  κινείται στους ρυθμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ: «Υποδεχόμαστε στην πόλη μας χορευτές και χορεύτριες οι οποίοι προέρχονται από χώρες με πλούσια παράδοση και πολιτισμό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τους φιλοξενούμε αλλά κυρίως γιατί συμβάλλουμε στην προβολή και διάδοση της ελληνικής παράδοσης.Σήμερα,  στην Πλατεία Δημοκρατίας θα απολαύσουμε τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα  και το εξαιρετικό πρόγραμμά τους και  αύριο θα  παρακολουθήσουμε την παρέλαση των χωρών κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και θα θαυμάσουμε το πρόγραμμά τους  στην πλατεία Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος οι Αγρινιώτες θα χαρούν  αυτή την μεγάλη  γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης».

Αύριο Παρασκευή στις 12.00 ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα υποδεχθεί τα συγκροτήματα στο Δημαρχείο της πόλης. Λίγο νωρίτερα στις 10.00 π.μ αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο  Γηροκομείο Αγρινίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *