Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΧρ. Σταρακά: Θα εργαστούμε μεθοδικά με την διοίκηση του Παναιτωλικού και τον...

Χρ. Σταρακά: Θα εργαστούμε μεθοδικά με την διοίκηση του Παναιτωλικού και τον Ερασιτέχνη

Επιστολή  Σταρακά στις προτάσεις του Παναιτωλικού προς τα Διοικητικά Συμβούλια ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναιτωλικού

Έχοντας ως βασική μου αρχή την συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους, από την θέση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας είχα την χαρά να συνεργαστώ τα προηγούμενα χρόνια με τον κ. Φώτη Κωστούλα, τον κ. Μάκη Μπελεβώνη και τα μέλη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό του Αγρινίου και του Παναιτωλικού, ο οποίος είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλη σε όλη την Ελλάδα.

Με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού δουλέψαμε μεθοδικά και συστηματικά, όλο το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση  με αποτέλεσμα η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η κοινή αυτή προσπάθεια είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και για πρώτη φορά ο Παναιτωλικός, με την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη  Απόστολου Κατσιφάρα αλλά  και την στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εξασφάλισε πόρους από την κεντρική εξουσία προκειμένου να αναβαθμίσει το γήπεδο και  τις εγκαταστάσεις του γενικότερα.

Το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου υπήρξε συνάντησή μου με τα διοικητικά συμβούλια της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω αναλυτικά τις προτάσεις, με τις οποίες συμφωνώ τόσο εγώ όσο και το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».

Συγκεκριμένα, στο  πρόγραμμα μας έχουμε σχεδιάσει την αναβάθμιση του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου με την ενοποίηση των χώρων του με τη Βιβλιοθήκη και τη Γλυπτοθήκη Καπράλου καθώς και την ανάδειξη του Πάρκου ως τοπόσημο-πρωταγωνιστή στη ζωή της πόλης. Οι πρωτοβουλίες αυτές σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες για την   αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Στο τομέα του αθλητισμού, οραματιζόμαστε το Αγρίνιο στη θέση που του αξίζει, «πρωταθλητή» στα αθλητικά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Δέσμευση μας  είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης με το Αθλητικό Κέντρο Emileon καθώς και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αξιοποιώντας δημοτικούς χώρους και σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους.

Ως νέα δημοτική αρχή θα εργαστούμε μεθοδικά με την διοίκηση του Παναιτωλικού και τον Ερασιτέχνη, από κοινού με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Παναιτωλικού και να αναβαθμιστεί η πόλη και ο αθλητισμός της περιοχής γενικότερα. Είμαι βέβαιη ότι τους στόχους αυτούς θα τους πετύχουμε τα επόμενα χρόνια.

Οι προτάσεις του Παναιτωλικού

Μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο των έργων στο γήπεδο ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει σύντομα) άρχισε τις διαδικασίες κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αφορά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε συνεργασία με άλλους φορείς, έτσι ώστε να επεκταθεί η αναβάθμιση και στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου και την ενοποίησή της με το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη βιβλιοθήκη, τη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλος και κατ’ επέκταση το Δημοτικό  Πάρκο, σήμα κατατεθέν της πόλης που περιμένει την αξιοποίησή του.

Σε συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας,  διαπιστώθηκε η αποδοχή της πρότασης και η διάθεση για συνεργασία. Εστάλη και εγγράφως το αίτημά  για την προκήρυξη Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών, που θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή τελική πρόταση έργων ανάπλασης της περιοχής πέριξ του γηπέδου Παναιτωλικού.

Στην αρχική σελίδα του επίσημου ιστότοπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προτάσεις ΕΔΩ για την ανάπλαση, καθώς επίσης για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην οδική σύνδεση με το Αθλητικό Κέντρο Emileon (που δέχεται τεράστιο φόρτο επισκεπτών όλο το χρόνο), όπως επίσης την πρότασή μας για την αξιοποίηση του Δημοτικού χώρου νότια του γηπέδου Δοκιμίου για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που θα βοηθήσουν γενικότερα της ανάπτυξη του αθλητισμού και πέραν του ποδοσφαίρου.

Το πακέτο των προτάσεων αυτών έχει τεθεί υπόψη όλων των υποψήφιων παρατάξεων για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά και τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τις περισσότερες μετά από αίτημά τους.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ