Χριστίνα Σταρακά: “Απαραίτητες οι συνέργειες με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας”

Σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υποψήφιας δημάρχου Αγρινίου Χριστίνας Σταρακά και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ Στυλιανό Μπλέτσα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Η Χριστίνα Σταρακά είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στο δήμο Αγρινίου και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον συνδυασμό «Αγρίνιο Μπορείς». Ο σχεδιασμός, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου, πρέπει να έχει συγκεκριμένη στόχευση ώστε  να καταστεί ο δήμος  Αγρινίου ένας σύγχρονος δήμος σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο, «ένας δήμος που αξίζουμε και θέλουμε όλοι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου , ως τεχνικού συμβούλου, και την βαρύνουσα σημασία που έχουν οι προτάσεις του στο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης, ενώ δεσμεύτηκε να εντάξει τις προτάσεις του τεχνικού κόσμου της περιοχής στο πρόγραμμά της.

Η συζήτηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ περιέλαβε διεξοδικά τις εξελίξεις για τη σύνδεση Ιόνιας με το Αγρίνιο, καθώς και για τους άξονες Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και  Αγρίνιο – Θέρμο- Λαμπίρι- Προυσός-Καρπενήσι.

Σε ό, τι αφορά τα υπάρχοντα πολεοδομικά σχέδια του δήμου, στο Αγρίνιο και τον πρώην δήμο Θεστιέων, η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως καθίσταται αναγκαίο να σχεδιασθούν εκ νέου, περιλαμβάνοντας δράσεις για αναπτυσσόμενες χωρικές ενότητες και δημοτικές περιοχές, του Δήμου.  Πρότεινε, δε, το σχεδιασμό νέων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων(ΤΧΣ) ανά  Δημοτική Ενότητα όπου αυτό είναι δυνατόν. Ακόμη στον σχεδιασμό για την Ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου είναι ανάγκη να έχει ενεργό ρόλο το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως και στην αξιοποίηση των εμβληματικών κτιρίων της πόλης.

Επισημάνθηκε από την Χριστίνα Σταρακά η ανάγκη σχεδιασμού του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και των σταθμών για το φυσικό αέριο στην περιοχή.  Ειδική αναφορά έγινε στο χωρικό σχεδιασμό της λίμνης Τριχωνίδας με άμεση συμμετοχή στη διαδικασία του ΤΕΕ, όπως και στον ειδικό σχεδιασμό στις Περιοχές Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων (ΠΕΧΠ), με σκοπό την τοπική και τουριστική ανάπτυξη στις περιοχές, Λίμνης Τριχωνίδας, Ορεινή Τριχωνίδα- Παναιτωλικό – Παρακαμπύλια και Τεχνητές Λίμνες/Αχελώος.

Ειδική αναφορά, τέλος, έγινε στην ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας σε σχέση με το Αγρίνιο, αλλά και τους γύρω οικισμούς, βάσει ειδικού χωρικού σχεδίου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε  η διαδικασία της εκπόνησης μελέτης για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης, που ήδη έχει αναγγελθεί από την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξουμε ουσιαστικό διάλογο με τον τεχνικό κόσμο , προκειμένου να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά την ανάπτυξη του δήμου Αγρινίου. Χρειαζόμαστε έργα ουσίας και παραγωγικά, και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σ. Μπλέτσα, να μας τροφοδοτήσει με τις θέσεις του ΤΕΕ για την επόμενη μέρα στο Αγρίνιο και εκείνος ανταποκρίθηκε με εξαιρετική διάθεση συνεργασίας», εξήγησε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Κλείνοντας η Χριστίνα Σταρακά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σχέση της νέας Δημοτικής Αρχής με το ΤΕΕ τα επόμενα χρόνια θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *