Χριστίνα Σταρακά: «H δημοτική ενότητα Στράτου έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης»

Στη δημοτική ενότητα Στράτου περιόδευσε το Σάββατο 11 Μαΐου η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά πλαισιωμένη από υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».

Επισκέφτηκε διαδοχικά Καστράκι, Ματσούκι, Στράτο, Ρίγανη, Γουριώτισσα, Όχθια, Κυψέλη και Λεπενού και συναντήθηκε με πολίτες της περιοχής, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που τους απασχολούν, ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα και στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου τους.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Σταρακά, η δημοτική ενότητα Στράτου έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης λόγω του παραγωγικού δυναμικού της και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της με τον πολιτιστικό και φυσικό της πλούτο. Δυστυχώς όμως, όπως τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, χάθηκαν  πέντε ολόκληρα χρόνια διότι δεν υπήρξε καμία στοχευμένη  πρωτοβουλία τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τις άλλες μεγάλες δυνατότητες της περιοχής.

«Ο δικός μας Συνδυασμός έχει σχέδιο με ολοκληρωμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα τοπικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν» ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Ενδεικτικά η Χριστίνα Σταρακά αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής του Αχελώου η οποία θα αξιοποιηθεί με βάση την μελέτη της ΔΕΗ μετατρέποντας τον χώρο σε ένα φυσικό πάρκο.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την δημοτική ενότητα Στράτου οι οποίες περιλαμβάνουν:

Τη βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας σε όλες τις Κοινότητες της δημοτικής ενότητας  

  •  Τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Κοινότητες της δημοτικής ενότητας
  • Την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη Λεπενού
  • Την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας στην περιοχή Στράτου
  • Την επίλυση των προβλημάτων επάρκειας ύδρευσης
  • Την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων
  • Την αξιοποίηση της παραποτάμιας περιοχής αξιοποιώντας την μελέτη της Δ.Ε.Η.
  •  Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις Κοινότητες της δημοτικής ενότητας
  • Την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου και του Αρχαιολογικού χώρου Στράτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *