Δ. Κωνσταντόπουλος: Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτό

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θέρμου κ. Θεόδωρο Κασόλα, Κωνσταντίνο Κουβαρά, Χαρίλαο Μπουγά, Παναγιώτη Παπαζησίμου και τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη και του Διευθυντή της Κ.Ο. κ. Αθανάσιου Γλαβίνα, με θέμα την παραμονή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο.

Σημειώθηκε ότι το εν λόγω υποκατάστημα, είναι το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας σε ολόκληρο το Δήμο Θέρμου, ο οποίος μάλιστα είναι ένας ορεινός Δήμος. Εξυπηρετεί το Θέρμο και τις 23 κοινότητες του Δήμου, πολλές από τις οποίες είναι ορεινές και δυσπρόσιτες, με οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση. Επίσης, εξυπηρετεί κοινότητες των Δήμων Ναυπακτίας και Αγρινίου που βρίσκονται κοντά στο Θέρμο και αντίστοιχα σε μεγάλη απόσταση από τα κεντρικά υποκαταστήματα στους εν λόγω Δήμους.

Συνεπώς, το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Θέρμο θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής δεν θα έχουν πρόσβαση σε καμία τραπεζική υπηρεσία και θα αναγκαστούν ακόμα και για τις πιο απλές συναλλαγές να μεταβαίνουν σε όμορους Δήμους, εν μέσω μάλιστα της σημερινής δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας και μέσα από ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Η ανάπτυξη

Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα φέρει πλήρη ανατροπή της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου Θέρμου και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Οδηγεί τους κατοίκους σε αδιέξοδο και την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα σε μαρασμό, με κάθετη μείωση της προσέλευσης πολιτών από άλλους Δήμους και κοινότητες στο Θέρμο, καθώς και την μείωση της προσέλευσης επισκεπτών.

Η οικονομία του Δήμου Θέρμου βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και δη στην κτηνοτροφία, έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ζωικά κεφάλαια στο νομό. Επιβάλλεται λοιπόν και κρίνεται αναγκαία η λειτουργία ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στο Θέρμο.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μεγάλος μέτοχος των συστημικών τραπεζών, μπορεί και πρέπει να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την προστασία της καθημερινότητας των πολιτών. Αναμένει την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα αυτό επί της ερώτησης που έχει καταθέσει σχετικά και στέκεται στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς και των πολιτών του Θέρμου και δεσμεύθηκε να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τη διατήρηση του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Θέρμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *