Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΔ. Κουτσούμπας: Δώρο στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης το νομοσχέδιο για την ιδιωτική...

Δ. Κουτσούμπας: Δώρο στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση

«Ζητάμε την άμεση απόσυρση αυτού του νέου απαράδεκτου νομοσχεδίου, του υπουργείου Παιδείας, για την ιδιωτική εκπαίδευση. Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που επιδιώκει να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, να απελευθερώσει τις απολύσεις, ουσιαστικά να δημιουργήσει και να οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση τις ήδη άσχημες εργασιακές σχέσεις» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την σημερινή του συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ.

«Ίσως είναι η δυσκολότερη διαχρονικά στιγμή της Ομοσπονδίας και του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενός χώρου βασικά πολιτισμού και εκπαίδευσης που μετατρέπεται σε ένα χώρο αγοραίο, σε ένα χώρο που δεν θα υπάρχει η κουλτούρα που υπήρχε μέχρι τώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός.

«Δυστυχώς ένας προσχηματικός διάλογος και μια ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να πανηγυρίζουν» πρόσθεσε.

«Για εμάς» συνέχισε ο Μ. Κουρουτός, «είναι μείζον θέμα το ότι δεν θίγονται μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά θίγεται ο πυρήνας της εκπαίδευσης, δηλαδή η δημόσια εκπαίδευση γιατί, όπως πιστεύουμε εμείς, ουσιαστικά η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση γενικότερα θέλει ένα μικρό δημόσιο σχολείο, ένα σχολείο ακριβό με φροντιστήρια και μόνο και δεύτερο η αγορά εργασίας να επικρατήσει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

«Έχουμε τη συμπαράσταση και του ΚΚΕ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ότι είναι μια μάχη δύσκολη αλλά θα είμαστε νικητές στο τέλος απέναντι στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, δεν μπορεί να ανεχτεί ένα ιδιωτικό σχολείο της ελίτ κοινωνίας, των σχολείων των κολλεγίων κλπ απέναντι στα παιδιά που σήμερα και λόγω του κορονοϊού, αλλά και γενικότερα λόγω των οικονομικών συνθηκών υποφέρουν σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν δεν θα παίρνουν απολυτήριο, αυτοί που έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο θα παίρνουν το «είκοσι» και θα έχουν πρόσβαση και στα πανεπιστήμια και στις δημόσιες υπηρεσίες με το «είκοσι» που αντιστοιχεί σε 1000 μόρια στο ΑΣΕΠ. Ενωμένοι όλοι μαζί νομίζω θα βρούμε τον δρόμο και αν ψηφιστεί αλλά και πριν ψηφιστεί ακόμα, η αντίδρασή μας θα είναι μεγάλη» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

«Αντιμετωπίζουμε μια ολομέτωπη επίθεση ως κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Το νομοθέτημα το οποίο προωθεί η υπουργός Παιδείας ξεκάθαρα εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, το καταγγέλλουμε και δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα το παλέψουμε, τόσο πριν την ψήφισή του όσο και σε ενδεχόμενη ψήφιση, κατά την περίοδο που θα ακολουθήσει» δήλωσε ο Μανώλης Σταυρογιαννάκης εκ μέρους των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως δεν υπερασπιζόμαστε μόνο την δική μας δουλειά ενάντια στις ελεύθερες απολύσεις που καθιερώνει το νομοσχέδιο, υπερασπιζόμαστε και τον έλεγχο της πολιτείας πάνω στο ιδιωτικό σχολείο, υπερασπιζόμαστε την εκπαίδευση ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλη την κοινωνία» δήλωσε εκ μέρους των «Παρεμβάσεων» ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ο Θανάσης Διαβολάκης.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ