Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΔεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες -«Κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες -«Κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά είχαν τις προηγούμενες ημέρες καταθέσει υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών, υποστρηρίζοντας τις σχέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών με τον φυλακισμένο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιάρη.

Όπως αναφέρει η ΝΔ στο υπόμνημα της μεταξύ άλλων ” Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο de facto ηγέτης του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες είναι ο Ηλίας Κασσιδιάρης.

Η άσκηση της πραγματικής ηγεσίας στοιχειοθετείται από συγκεκριμένες πράξεις που παρατίθενται στο παρόν Υπόμνημα και αποδεικνύουν την κατ’ ενιαίο τρόπο εκπεφρασμένη βούληση του Ηλία Κασσιδιάρη να ασκήσει διοίκηση στο εν λόγω κόμμα, να τοποθετηθεί εικονική ηγεσία αλλά και να διαθέτει τον ηγετικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”.

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ