Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΔιατηρούν τις επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι που χάνουν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας»

Διατηρούν τις επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι που χάνουν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας»

Οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγω «ανωτέρας βίας», από ζωονόσους ή φυσικές καταστροφές, θα διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν ενισχύσεις, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Βοοειδή και αιγοπρόβατα

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά βοοειδή και αιγοπρόβατα και, όπως τονίζει το ΥΠΑΑΤ, «μέχρι σήμερα δεν είχε θεσπιστεί στη χώρα μας σχετικό εθνικό πλαίσιο, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους απώλειας των επιδοτήσεων σε περιπτώσεις νοσημάτων ή φυσικών καταστροφών στο ζωικό κεφάλαιο».

  • Με την απόφαση αυτή ο κτηνοτρόφος διατηρεί το δικαίωμα να λάβει ενίσχυση όταν η μη συμμόρφωση στα κριτήρια επιλεξιμότητας και στις λοιπές υποχρεώσεις του σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο οφείλεται σε ανωτέρα βία-εξαιρετική περίπτωση.
  • Επίσης, σε περίπτωση που ο κτηνοτρόφος χάσει το ζωικό του κεφαλαίο, λόγω φυσικών καταστροφών για τις οποίες δεν φέρει ευθύνη ο ίδιος, διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρεθεί από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβάλλονταν κατά τη διαδικασία πληρωμής του.
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ