Τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κασόλας, «μόνο τυχαία δεν είναι», απειλούν άμεσα την ύπαρξη της περιοχής.
Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυτοθυσία. Στο πλευρό τους στέκονται δημότες που σπεύδουν να βοηθήσουν, η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με παρουσία σε κάθε σημείο όπου υπάρχει ανάγκη.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η οικολογική καταστροφή για την περιοχή θα είναι σημαντική, με καμένες δασικές εκτάσεις, αγροτικές καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και μια κατοικία που σώθηκε την τελευταία στιγμή με τη βοήθεια καλαθοφόρου του Δήμου. Ωστόσο, σημείωσε ως θετικό ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.
Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, όπως τόνισε, θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες, προσφέροντας βοήθεια όπου χρειαστεί. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει, καθώς οι εστίες δεν έχουν κατασβεστεί πλήρως και παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.
«Η νύχτα θα είναι δύσκολη και απαιτεί επαγρύπνηση. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αν είμαστε όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε. Ο Δήμος μας πρέπει να τα καταφέρει», δήλωσε ο Αθανάσιος Κασόλας, καταλήγοντας πως τα υπόλοιπα θα ειπωθούν «στην ώρα τους».






[Σύνταξη – επιμέλεια: Αλίκη Οικονόμου]
- Κάνε like στη σελίδα neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Εφημερίδα Δυτικής Ελλάδας
Χαραλαμπίδη 6, Αγρίνιο
Τηλ. 2641023138
Fax 2641023148
Email: info@neaait.gr


