Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές Ειδήσεις«Δημιουργώ με φαντασία» στην Αιτωλοακαρνανία: Σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους

«Δημιουργώ με φαντασία» στην Αιτωλοακαρνανία: Σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η  Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ξεκινούν μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ, ηλικίας 6 έως 16 ετών, με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ.

Σκοπός της δράσης

Είναι τα παιδιά και οι έφηβοι μέσω ομαδικών δράσεων όπως εικαστικά, θέατρο, ρομποτική, χορό κ.ά. να καλλιεργήσουν τα ενδιαφέροντά τους και να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας (συνεργασία, κριτική σκέψη, ενσωμάτωση στην ομάδα, αυτορρύθμιση, επίτευξη κοινών στόχων, προσωπική επικοινωνία κ.ά.).

Μαρία Σαλμά: : «Τα παιδιά είναι το μέλλον»

Σε δήλωσή της, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, αναφέρει: «Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και θα πρέπει με κάθε τρόπο, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή να τους δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των πιο αδύναμων συμπολιτών μας με κάθε εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενδυνάμωσή τους. Στόχος μας είναι οι κοινωνικές δράσεις να έχουν ανταπόκριση και συνέχεια».

Τα εργαστήρια «Δημιουργώ με φαντασία»

Η έναρξη των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Στην δράση συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας, Ξηρόμερου, Θέρμου και Ακτίου-Βόνιτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ