Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΔήμος Αμφιλοχίας: Έντονη δυσαρέσκεια για την πρόθεση της ΔΕΗ να κλείσει το...

Δήμος Αμφιλοχίας: Έντονη δυσαρέσκεια για την πρόθεση της ΔΕΗ να κλείσει το κατάστημα της

Ο Δήμος Αμφιλοχίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πρόθεση της ΔΕΗ Α.Ε. να κλείσει από την 1η Μαΐου 2022 το κατάστημα της ΔΕΗ που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκετε στην Αμφιλοχία και εξυπηρετεί καθημερινά τους δημότες της περιοχής.

Η απομάκρυνση του καταστήματος αυτού σημαίνει ότι πλέον οι δημότες της Αμφιλοχίας, καθώς και εκείνοι της γειτονικής Κατούνας και των γύρω κοινοτήτων, θα πρέπει πλέον να μετακινούνται για την εξυπηρέτησή τους στο πλησιέστερο κατάστημα που βρίσκετε στο Αγρίνιο.

Αυτό θα επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση των δημοτών εκείνων που πλέον θα αναγκάζονται να σπαταλούν χρόνο σε μακρινές και άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα μεγάλη έκταση του Δήμου Αμφιλοχίας, περίπου 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο που καθίσταται ακόμη και επικίνδυνο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τη μειωμένη τεχνολογική διείσδυση μεταξύ των κατοίκων που καθιστά μη πρακτική την χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ο δήμος θεωρεί ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η σχετική απόφαση της ΔΕΗ Α.Ε. θα επηρεάσει αρνητικά όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα τους δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

“Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ακύρωση της σχετικής απόφασής σας. Ευελπιστούμε ότι θα είναι προς το συμφέρον τόσο των πολιτών όσο και της επιχείρησής σας, ενισχύοντας και διατηρώντας το δημόσιο και κοινωνικό της προφίλ” αναφέρει ο δήμος Αμφιλοχίας σε σχετική του επιστολή.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή απευθύνεται στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ.Γεώργιο Στάσση ενώ έχει γίνει κοινοποίηση και στον κ. Αριστομένη Κραγκαρή, Διευθυντή Καταστήματος Πωλήσεων Αγρινίου.

Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ.Στάσσης: «Δεν υπάρχει σκέψη για κατάργησή»

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε εχθές ο βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης της Ν.Δ. με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Γεώργιο Στάσση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος της Δ.Ε.Η. Αμφιλοχίας.

Ο κ. Καραγκούνης ενημέρωσε τον κ. Στάση ότι το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος πολιτών που διαμένουν στην περιοχή της Αμφιλοχίας αλλά και σε γειτονικούς δήμους και η όποια σκέψη για κατάργηση θα επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που θα πρέπει να μετακινούνται στο κατάστημα της Δ.Ε.Η. Αγρινίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Ο κ. Στάσσης από πλευράς του ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι οι όποιες διαρροές υπήρξαν περί ενδεχόμενης κατάργησης του ανωτέρω καταστήματος δεν έχουν καμία υπόσταση. Αυτό που τυχόν μπορεί να διέρρευσε είναι το πρόγραμμα ανακαίνισης καταστημάτων που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στην προσπάθεια για την αναβάθμισή τους. Ξεκαθάρισε στον κ. Καραγκούνη ότι οι ανακαινίσεις αυτές γίνονται κατά κύματα σε όλη την Ελλάδα .

Τέλος επανέλαβε ότι για την περίπτωση του καταστήματος της Δ.Ε.Η. Αμφιλοχίας δεν υπάρχει σκέψη για κατάργησή του.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ