Δήμος Ναυπακτίας: Ξεκινούν οι εργασίες αντιπλημμυρικών έργων

Μετά από παρέμβαση του Δήμου Ναυπακτίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας ΠΕ Αιτωλοκαρνανίας, κ. Αναστάσιου Αλεξόπουλου, διενήργησε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 αυτοψία σε ρέματα και χειμάρρους στις περιοχές Σκα και Βαριάς, καθώς και στα σημεία που επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία, στη Ρίζα και τη Μακύνεια. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς.

Σημειώνεται ότι, έχει εγκαίρως αποσταλεί επείγον έγγραφο στην Περιφέρεια από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας με αναλυτική καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης δεδομένου ότι η αντιπλημμυρική πρόληψη και προστασία αποτελούν βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Να τονιστεί επίσης, προς γνώση των πολιτών, πως η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εργασιών εντός των ρεμάτων αποτελεί πλέον αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμος από την πλευρά του, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, πιέζοντας και καταφέρνοντας τελικά άμεσα να προχωρήσει η αυτοψία, αλλά και να ακολουθήσουν σύντομα οι παρεμβάσεις.

Προς ενημέρωση όλων, και σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων με τους καθαρισμούς των ρεμάτων, των κοιτών των ποταμών και των χειμάρρων από τη βλάστηση και τα απορρίμματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των υδάτων εν όψει των επερχόμενων βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο Δήμος Ναυπακτίας θα συνεισφέρει στις εργασίες αυτές στο μέτρο που του αναλογεί, επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *